Supportersavond

Zo’n 150 supporters hebben gisteren de moeite genomen om naar de supportersavond te komen. Een avond die, zo vond ook NEC zelf, qua organisatie vooraf niet de schoonheidsprijs verdiende, omdat zowel het supporterscollectief als de supportersvereniging niet of nauwelijks waren betrokken bij de organisatie van deze avond. En dat was in het begin ook wel een beetje te merken. Wat betreft de categorie 1 indeling bleef het allemaal vrij abstract en de informatie over de seizoenskaarten en play-offs was voor een groot deel overbodig (iedereen had immers de brochure voor het verlengen van de seizoenkaarten gelezen) en voor een ander deel niet echt relevant voor een supportersavond (Dat de prijs voor play-offs wedstrijden 8 euro is voor een plek op de Goffertribune kan ook best via een bericht op de site of via andere media). Wel interessant was het onderwerp over het uitblijven van een staantribune in De Goffert. Supporters stelden goede vragen en in feite kwam het er op neer dat NEC geen investering van 2 ton over heeft om een staantribune te realiseren. Ze besteden dat geld liever aan de kwaliteit op het veld. Ook werd min of meer duidelijk dat de huidige constructie van het stadion niet geschikt is voor een tweede ring. Iets waar eigenlijk wel altijd vanuit gegaan werd.

Ook de uitwedstrijden blijven een punt van discussie tussen NEC en de supporters. Duidelijk was dat veel supporters weinig vertrouwen hebben in het supportersbeleid rond uitwedstrijden van NEC. Met name Coen Rijsdijk kreeg veel kritiek, waar hij maar met moeite antwoord op had. Met name de opmerking “…tegen Feyenoord maakte maar 45 man gebruik van de eigen vervoer regeling” was achteraf gezien niet zo slim. Voor supporters waren deze woorden juist een bevestiging voor de trend waar NEC zich met haar beleid schuldig aan maakte, namelijk een ontmoedigingsbeleid om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk uitsupporters aanwezig zijn. Wat wel positief werd ontvangen was het plan van NEC om het drankbeleid van de oude burgermeester Ter Horst aan te vechten. De club beloofde er alles aan te doen om het biertje op de tribune weer mogelijk te maken. Uiteraard is daarbij wel de hulp nodig van de nieuwe burgermeester.

Soms waren de discussies gisteren best fel, maar de sfeer bleef verder prima. Na de grappige (“hé maak je buurman eens wakker”) en openhartige (“Powell en Kolk komen niet naar NEC”) woorden van Been was het tijd voor een drankje, waarbij informeel nog de nodige standpunten werden uitgewisseld.

Al met al blijkt dat een supportersavond een prima middel is om zaken met elkaar te bespreken, daarom is tweemaal per jaar een supportersavond geen slecht idee. Wel moeten de supporters betrokken blijven bij de organisatie van deze avond. Dan kun je als club achteraf ook nooit het verwijt krijgen van supporters dat ze alleen maar komen om de plannen van NEC aan te horen. Juist door daar samen met supporters aan te werken waak je ervoor dat het geen goedpraat of reclameverhaaltje wordt, maar dat supporters informatie krijgen, waar ze ook op zitten te wachten. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.