Pothuizen is fan van de BBC

Patrick Pothuizen is vandaag aan de beurt bij de rubriek ‘Voetbal in beeld’ in Voetbal International:

‘Op tv heb ik enkel belangstelling voor de belangrijke wedstrijden. Voor mij zijn dat duels uit de Champions League en dergelijke. Op Eurosport volg ik vrij veel samenvattingen en op zaterdagmiddag kan ik een beetje ontspannen, in gezelschap van vrienden of alleen, terwijl ik naar live-duels uit de Premier League kijk.

Maar de interland van het Nederlands elftal in Wit-Rusland bijvoorbeeld heb ik niet gezien. Daar stond toch niks meer op het spel. Ook de uitzendingen van RTL op vrijdagavond laat ik aan mij voorbijgaan. Het is meestal niet interessant genoeg. Voetbalpraatprogramma’s vind ik altijd zoveel op elkaar lijken. Week in week uit. Analyticus Jan van Halst houdt het lekker simpel, niet zo langdradig. Op die manier zie je het nergens terug in Nederland.

De BBC in Engeland doet dat stukken beter: wedstrijd, commentaar en door naar de volgende. Boem, boem, boem in een aantrekkelijk tempo alles achter elkaar aan en niet dat oeverloze gezanik tussendoor. Jan Mulder en Ruud Gullit wisten het vorig seizoen op die manier te brengen. Ik kijk dus niet, tenzij er een bekende van mij in zo’n show zit.

De kritiek van de media en het publiek op Oranje vind ik nergens op slaan. We moeten gewoon met z’n allen beseffen dat het nationale team kwalitatief minder is dan bijvoorbeeld tijdens het WK in 1998. Kwalificatie is het doel en dat hebben we bewerkstelligd. Het lijkt wel dat er negentig minuten aan één stuk goed moet worden gespeeld – onmogelijk natuurlijk – en zelfs dán betwijfel ik of iedereen tevreden is.’

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan