Olsson: bikkel met lichte enkelblessure

Achter naam van Zweed staat voor Heerenveen nog klein vraagteken.

Met een bedenkelijk gezicht keek Ronnie de Groot gisteren even achterom naar Cees van der Linden. De fysiotherapeut weet zijn ziekenboeg bijna leeg en stond bij de training van NEC weer eens op het veld. De bezorgde blik van de assistent- trainer gold de hinkende Jonas Olsson. „ Jonas heeft last van zijn enkel”, wist Van der Linden, die vervolgens tijdens een pauze in de partij even bij de Zweed langs ging en met een veelbetekende blik terugkeerde aan de zijlijn. „Een echte bikkel, hè. Die stapt er niet zo snel uit. Ook niet bij een trainingspartij.”

Toch lijkt de kans met de dag groter te worden dat NEC zijn Scandinavische verdediger binnenkort kwijt raakt. Voorgoed, want de Premier League lonkt steeds nadrukkelijker. Volgens de Engelse krant, Daily Mail, zou niet alleen Bolton Wanderers, maar ook Newcastle United Olsson op de korrel hebben. Het bod: drie miljoen pond. „Bij mij heeft zich nog niemand gemeld”, zei Carlos Aalbers. „En van mij hoeft-ie niet weg”, wist Mario Been. Die tegelijkertijd besefte dat het voor de club én de speler in kwestie een buitenkans zou zijn. „Maar als trainer wil ik zo’n jongen natuurlijk liever niet kwijt. Jonas is uit het goede hout gesneden. Een echte winnaar.”

En, wist Been, mocht Olsson vertrekken, dan is de noodzaak om in januari nieuwe spelers aan te trekken, alleen maar groter geworden. „Want we zijn Ferne Snoyl kwijt, Alexander Prent is bijna rond met Halmstad en voor je het weet zijn meer spelers van NEC interessant voor andere clubs.” Gisteren trainde Brett Holman voluit mee met de groep, maar Been twijfelde nog of hij de Australiër morgenmiddag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen bij de selectie zal halen. „Brett heeft drie keer meegetraind. Vergeet niet dat hij er tien weken heeft uitgelegen.”

Mark van den Boogaart staat er al sinds de start van het seizoen naast, maar inmiddels weet de middenvelder waarom hij last blijft houden van zijn enkel. Een mri- scan heeft uitgewezen dat er een stukje kraakbeen is gaan zweven. Een kijkoperatie moet Van den Boogaart definitief van zijn ongemak verlossen. Heerenveen kampt met twee schorsingen: topscorer Afonso Alves en verdediger Gianni Zuiverloon. Been stelde zich voorzichtig op. „Het blijft een gevaarlijke ploeg. We zullen dus niet te veel mensen voor de bal moeten hebben. Dan loop je in het mes.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan