NEC veel te sterk voor dolend PSV

PSV verspeelt in hoog tempo de kans op titelprolongatie. De Eindhoveneren slaagden er zaterdagavond voor de zesde keer op rij niet in een officiële wedstrijd te winnen. In Nijmegen was NEC veel te sterk voor de dolende landskampioen: 2-1.

De manier waarop PSV zaterdagavond het eerste uur speelde, belooft niets goeds voor de resterende drie wedstrijden. De Eindhovenaren oogden ongeïnspireerd, leden onvoorstelbaar vaak dom balverlies en werden op alle fronten overvleugeld door NEC, dat dit seizoen niet meer is dan een matige middenmoter in de eredivisie.

Dat PSV dat liet gebeuren zegt eigenlijk alles over de huidige gemoedstoestand van de Brabanders. De eens zo fiere koploper is de laatste weken verworden tot een onsamenhangend geheel. De voorsprong op achtervolger Ajax – ooit elf punten – is inmiddels verdampt.
Trainer Ronald Koeman slaagt er daarbij niet in om zijn spelers aan het voetballen te krijgen. In zijn persconferenties maakt hij bovendien niet de indruk nog het volle geloof in de ommekeer te hebben.
Vaak wijst de oefenmeester op het grote aantal blessures in zijn smalle selectie. Tegen NEC kon hij in aanvallend opzicht echter beschikken over zowel Jefferson Farfan als Arouna Koné. Wel miste hij op het middenveld Ibrahim Afellay en Edison Mendez. Verdediger Alex ontbreekt nog door een hamstringblessure. Maar ook zonder dat drietal moet PSV normaal gesproken beter zijn dan de nummer elf van de eredivisie.

Het klasseverschil tussen NEC en PSV viel zaterdagavond op alle fronten uit in het voordeel van de Nijmegenaren. Romano Denneboom – in de winterstop nog begeerd door PSV – was in de aanval een plaag voor alle verdedigers tegen wie hij speelde. De defensie van de Brabanders kon gedurende de hele wedstrijd geen vat krijgen op de felle dribbels van de lange spits.
Het enige manco van NEC was het gebrek aan scorend vermogen. Als de ploeg van trainer Mario Been wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen was het duel veel eerder beslist geweest. Het eerste uur was NEC namelijk verreweg de beste ploeg in De Goffert.

In de 22e en 24e minuut maakte Brett Holman de 1-0 en 2-0. De eerste treffer werd ingeleid door Timmy Simons, die een zwakke pass verzond in de richting van Koné. Vervolgens ontsnapte PSV-huurling Roy Beerens en bediende Holman op maat. Vlak daarna kreeg doelman Gomes een schot van Denneboom niet onder controle, waarna de Australiër opnieuw op de juiste plaats stond: 2-0.
In het vervolg van de eerste helft had NEC een veel ruimere marge moeten opbouwen. Elke aanval van de thuisploeg was gevaarlijk, maar doelpunten leverde de Gelderse stormloop uiteindelijk niet op. Ook had PSV het geluk dat Manuel da Costa ontsnapte aan een rode kaart na een woeste trap tegen de schenen van Beerens.

Pas na een uur herpakte PSV zich enigszins en maakte Phillip Cocu de aansluitingstreffer. De regerend landskampioen probeerde met een wanhoopsoffensief nog de gelijkmaker te creëren, maar slaagde daarin niet. NEC bleef rustig en behield op volwassen wijze de voorsprong van 2-1 en gaf daarmee en passent de laatste fase van de competitie een zinderend slot.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan