NEC start met overwinning

NEC speelde zaterdagmiddag op een zonovergoten Sportcomplex De Eendracht de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2007-2008. Traditioneel waren de amateurs van NEC de tegenstander. De ploeg van trainer Fabian Krebbers, die ontbrak wegens vakantie, is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse.

Voor de profs van NEC was deze eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen natuurlijk belangrijk. Trainer Mario Been kon al zijn beschikbare spelers aan het werk zien na vier dagen training. Bovendien had men nog iets goed te maken na het 3-3 gelijkspel dat men vorig seizoen pas in de laatste minuut uit het vuur sleepte na een 3-0 achterstand. Vanaf het begin was het vandaag duidelijk dat men het deze keer niet zover wilde laten komen.

Met een training in de benen speelde de ploeg van trainer Mario Been een goede eerste helft, waarin het veel kansen kreeg en drie keer scoorde. Al in de 7e minuut had Saidi Ntibazonkiza de openingstreffer op zijn schoen, maar de bal ging via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Nauwelijks een minuut later was het wel raak. Patrick Pothuizen liet met een schot van zo’n 25 meter de doelman van de amateurs kansloos: 0-1. In de 26ste minuut scoorde de sterk spelende Jeremain Lens de 0-2 op aangeven van Jhonny van Beukering, de andere nieuwe aanvaller van NEC Na ongeveer een half uur spelen moest Ntibazonkiza het veld verlaten nadat hij zich had verstapt. Rutger Worm was zijn vervanger. In het laatste kwartier voor rust kreeg NEC tal van kansen; Van Beukering schoot over, Wisgerhof schoot net naast en Jonas Olsson kopte snoeihard rakelings over. In de 33ste minuut kreeg NEC de ideale mogelijkheid om de derde treffer te maken. Jeremain Lens werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken. Er ontstond wat discussie over wie de penalty zou nemen. Uiteindelijk nam Ferne Snoyl hem. Hij schoot echter zwak in en de keeper van de amateurs redde eenvoudig. Een minuut later was het wel raak. Jhonny van Beukering schoot knap raak na een afvallende corner: 0-3.

Na rust viel er heel wat minder te genieten voor het publiek. Daar waar er in de eerste helft veel kansen te noteren vielen, waren de gevaarlijke momenten voor het doel in de tweede helft schaarser. Er waren ook de nodige wissels, Been wil in de eerste oefenduels al zijn spelers aan het werk zien.De twee doelpunten die nog te noteren vielen, kwamen uit dode spelmomenten. Eerst mocht Ferne Snoyl nogmaals aanleggen vanaf elf meter, nadat Karim Fachtali was neergehaald. Ditmaal schoot Snoyl de penalty feilloos in: 0-4. In de 68ste minuut draaide Dominique Scholten een vrije trap vanaf een meter of twintig fraai in de kruising: 0-5.

De kop is er weer af voor NEC De eerste in een reeks van twaalf oefenduels zit er weer op, en het begin is een stuk positiever dan vorig seizoen. Aanstaande dinsdag vertrekt de selectie voor een vijfdaags trainingskamp naar Garderen, waar het woensdagavond aantreed tegen promovendus VVV Venlo.