NEC ontbindt contract Snoyl per direct!

Voetbal International weet ons te melden dat NEC waarschijnlijk afscheid neemt van Ferne Snoyl. NEC heeft genoeg van de randzaken waarbij de middenvelder, die voetballend voldoet, is betrokken.

NEC wil het contract van de 22-jarige speler nu zo spoedig mogelijk afkopen. Onlangs bracht Snoyl wegens vermeend huiselijk geweld een nacht door in een politiecel. NEC besloot hierop, mede na een persoonlijk onderhoud, dat de wegen van speler en club beter konden scheiden.

Eerder werd de voormalige speler van onder meer FC Den Bosch en Aberdeen uit de selectie verwijderd wegens drastisch overgewicht. Snoyl bleek ook geen man van de klok en kwam regelmatig te laat op trainingen. Zijn contract bij NEC loopt nog door tot medio 2009.

Update (15:00 uur)
Inmiddels heeft NEC het nieuws bevestigd en schrijft men op de officiële site het volgende: "NEC en Ferne Snoyl (22) hebben overeenstemming bereikt over ontbinding van het contract van de middenvelder per 1 januari 2008. Vanaf heden tot 1 januari 2008 zal Snoyl op non-actief blijven en derhalve niet meer voor NEC in actie komen. In het belang van partijen worden geen verdere mededelingen gedaan over de achtergrond van de contractontbinding, noch over de afwikkeling hiervan."

Update (19.30 uur)
Technisch directeur Carlos Aalbers vond het geen gemakkelijke beslissing om het contract van Ferne Snoyl per 1 januari te ontbinden. "We hebben in alle openheid met elkaar gesproken. Omdat het vertrouwen is geschonden, is er geen basis om met elkaar verder te gaan. Ferne Snoyl is een talentvolle voetballer. Maar als je door een bepaald soort gedrag deze negatieve beslissing moet nemen, doet dat wel pijn." Aalbers bemerkte wel begrip bij Snoyl voor de beslissing. "We zijn beiden overeengekomen om het contract te ontbinden, hij had daar begrip voor."

Bron laatste update: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan