Mario Birrino verlengt contract

Het is eigenlijk geen verrassing meer dat Mario Been gisteren heeft bijgetekend bij ons cluppie. NEC, spelers en de meeste supporters zijn tevreden over Mario Birrino. Nu maar hopen dat hij de verwachtingen waar kan maken. De eerste verwachting is winnen van Excelsior en zoals gewoonlijk zal dat niet makkelijk worden.

NEC is overtuigd van de kwaliteiten van Been

Met Rotterdammer aan het roer is blik gericht op het linker rijtje.

De huidige zestiende plaats op de ranglijst had geen moment meegespeeld in de onderhandelingen tussen NEC en Mario Been. „ Mario heeft als trainer zijn kwaliteiten bewezen. Bij Jong Feyenoord. Bij Excelsior. Daar heeft hij goede dingen laten zien”, zei Carlos Aalbers. De technisch directeur was uiterst tevreden met de contractverlenging ( twee jaar) die hij gisteren met de coach overeen kwam. „ Omdat er een binding is tussen trainer en spelersgroep. Dat merk ik aan de dagelijkse praktijk. Ik praat met spelers. Die hebben vertrouwen in deze trainer.” Doel dit seizoen blijft de negende plaats. Aalbers: „Vorig seizoen zijn we tiende geworden. Uiteindelijk wil je dan weer hoger. Al besef ik dat van tien naar negen een aardige stap is.”

En hoewel het befaamde linker rijtje op dit moment ver weg is, weigert Aalbers de lat lager te leggen. „We zijn nu zes wedstrijden onderweg. Daarin hebben we vier keer aanvaardbaar voetbal laten zien en twee keer niet. Dat is geen reden om de doelstellingen nu al bij te stellen.” Van die opstelling was Mario Been niet geschrokken. „Met het oog op de toekomst willen we van NEC een stabiele ploeg voor dat linker rijtje maken. Dat kan met deze groep. Een jonge ploeg, maar naarmate de jongens ouder worden, verbeteren ze alleen maar.” En toch, een ervaren speler erbij zou geen overbodige luxe zijn. „ NEC zal altijd bezig blijven om zich te versterken”, beloofde Aalbers. „Maar nieuwe spelers moeten wel in ons budget passen.”

Voorlopig doet Been het met de huidige selectie en die was ook gisteren nog steeds gehavend. Voorin is de meeste schade aangericht. „ Jeremain Lens en Jhon van Beukering doen zaterdag tegen Excelsior zeker nog niet mee”, voorspelde Been. Positiever was de coach over het herstel van zijn andere twee spitsen, Brett Holman en Tim Janssen. „Brett liep vandaag nog wel mank, maar net als bij Tim is er niets kapot in de enkel. Vrijdag zullen ze allbei moeten meetrainen, wil ik ze zaterdag opstellen. Of ik moet de garantie krijgen dat ze met volledige rust tot zaterdag honderd procent fit zijn.” En als dat niet het geval is, zit Been niet bij de pakken neer. „Dan ga ik toch improviseren”, sprak de coach monter.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan