Kaartverkoop Heracles vrij, maar met verplichte combi

Dat het veiligheidsbeleid in Nijmegen de nodige vragen oproept was natuurlijk al lang bekend, de regeling voor de wedstrijd tegen Heracles komt dan ook niet echt als een verrassing. Wat wil het geval?

De kaartverkoop is vrij gegeven, hetgeen betekent dat er zonder clubcard een kaart kan worden aangeschaft. Dat kan bijvoorbeeld via internet, maar ook bij de sigarenboer met zo’n kaartendoos (vrij vertaald) machinetje. Die sigarenboeren zitten in het hele land, dus ook in pak ‘m beet Stadskanaal. Of Geleen. Of Almelo. Wij als voorvechters van vrij te bezoeken voetbalwedstrijden vinden dit natuurlijk een prima regeling. Iedereen vrij naar het voetbal bij een wedstrijd die sowieso als weinig risicovol bestempeld kan worden.

Wat schetst echter onze verbazing als wij het volgende lezen op de officiële site van Heracles: ‘De kaartverkoop verloopt via Ticketbox en een kaartje kost € 27,50. Het betreft een verplichte buscombi, er is geen mogelijkheid voor eigen vervoer. Voor de reis op 9 november geldt: 18.00 uur aanwezig, 18.15 uur vertrek. Kaartverkoop is alleen mogelijk als men in het bezit is van een SeizoenClubCard of ClubCard van Heracles Almelo + uitkaartregistratie.’

Wij hebben nieuws voor de Heracles fans: dat laatste klopt dus niet! Zelfs als je paspoort verlopen is, je eigenlijk een clubcard van Twente hebt én je hebt geen idee wat een uitkaartregistratie is, kun je gewoon op de hoek van de straat een kaart kopen. Nogmaals: wij vinden het prima, maar vreemd is het wel. Of zou die aanbieding van Heracles zo populair zijn dat iedereen toch wel met de bus komt?

Vraag bljift echter: waarom zo moeilijk? Waarom niet gewoon deze wedstrijd vrij geven voor Heracles fans, zodat ze in Almelo straks de geste kunnen retourneren en wij ook daar gewoon zonder regelingen naar toe kunnen?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan