Jong Oranje invaller op tijd fit voor duel met Belgen

Jong Oranje kan zaterdag in het laatste groepsduel tegen België van het EK onder 21 jaar wel beschikken over Roy Beerens. Boy Waterman daarentegen zal niet op tijd fit zijn. Het tweetal trainde vanmorgen samen met Hedwiges Maduro apart van de groep. Tijdens het afsluitende partijtje deed Beerens echter gewoon mee.

De rugblessure die Waterman tegen Portugal opliep blijkt echter te hardnekkig om zaterdag in actie te komen. "Het is niet heel ernstig’, vertelde De Haan over zijn doelman. "Ik verwacht dat hij woensdag in de halve finale wel weer kan spelen." Voor Beerens lonkt een basisplaats na zijn succesvolle invalbeurt tegen Portugal. Maduro kampt met een kneuzing aan zijn bekken en De Haan wil geen risico nemen met de middenvelder.

"Ik hink een beetje op twee gedachten", aldus De Haan. "Aan de ene kant wil ik voortborduren op deze ploeg, maar anderzijds is het misschien verstandiger om de spelers die op scherp staan niet op te stellen." Royston Drenthe, Calvin Jong-a-Pin en Daniël de Ridder zijn bij een volgende gele kaart geschorst.

Jong Oranje kwalificeerde zich afgelopen woensdag voor de halve finales op het EK, hier in Nederland, en belangrijker nog: plaatsing voor de Olympische Zomerspelen 2008. Roy Beerens, afgelopen half jaar op huurbasis uitkomend voor NEC, stond mede aan de basis van de 2-0.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan