Jong NEC na nieuwe nederlaag in vrije val

Jong NEC had de beide beentjes al weer op aarde na de twee nederlagen die volgden op de fantastische openingsreeks van vier overwinningen op rij, maar de beloften mogen na vanavond zo zoetjesaan weer naar beneden gaan kijken. In Waalwijk was laagvlieger Jong RKC met 3-2 te sterk.

Trainer Ron de Groot verving coach Wim Rip, die er wegens familieomstandigheden niet bij kon zijn, en zag Jong NEC goed starten met een schot op de lat van Saidi. Desondanks kwamen de Waalwijkers in de 22e minuut op voorsprong via Tim Peters. Een offensief van Jong NEC leidde na kansen voor Prent en Sami tot een gelijkmaker vlak voor rust van Alexander Prent (36e minuut). Door een goal van Van Hout gingen de Waalwijkers echter toch met een voorsprong rusten, 2-1.

Na de pauze leek opnieuw Tim Peters de wedstrijd te beslissen, maar de zeer aanwezige Prent gaf zich nog niet gewonnen. Helaas kwam ook hij niet verder dan een afgekeurde goal en een benutte penalty, waarmee de verdiende 3-2 nederlaag een feit was. Het is te hopen dat Jong NEC een voorbeeld neemt aan de grote broer als het volgende week maandag 12 november op jacht gaat naar eerherstel tegen FC Groningen.