Jhon en Dennis

De meningen zijn verdeeld onder de NEC-supporters. De een vindt hem een geweldige speler en de ander vindt dat een ex-vitessenaar het recht niet heeft om in het rood, groen en zwart te lopen. Feit is wel dat Jhon van Beukering wel degelijk nog een binding heeft met Arnhem. Samen met zijn broer Dennis vertelt hij in de Gelderlander van vandaag dat dromen geen bedrog zijn. Maaruh Jhon dat wisten we natuurlijk al langer, je speelt tenslotte in het shirt van NEC.

Dromen zijn geen bedrog voor Jhon en Dennis van Beukering

Jhon van Beukering is deze weken niet alleen druk bezig als spits van NEC. Samen met zijn oudere broer Dennis begint hij een voetbalschool in Arnhem waar hij jonge talenten de kunst van het scoren wil onderwijzen. „Het is voor ons allebei een droom die uitkomt”, zegt Dennis van Beukering , trainer van de Arnhemse vierdeklasser FC Presikhaaf en ex- speler van SCH. Voor de voetbalschool heeft hij zijn baan bij de luchtmacht opgezegd. „ Jhon en ik liepen al jaren rond met het plan om zoiets te doen en kregen nu de kans om te beginnen. Dus moesten we het met beide handen aangrijpen.”

Hoewel er zeven jaar verschil zit tussen de broers, lijkt het een tweeling. Het duo traint in hetzelfde tenue, het kapsel is identiek en ook de lichaamsbouw en uitstraling vertonen veel overeenkomsten. Bovendien zijn beiden gek van voetbal. „Ik denk dat we elkaar perfect aanvullen”, meent de 31-jarige Dennis. „ Jhon heeft ondanks zijn jonge leeftijd van 23 jaar een schat aan ervaring als profvoetballer, terwijl ik veel trainerservaring heb opgedaan.”

Dennis van Beukering behaalde al tijdens zijn actieve voetbaltijd het trainersdiploma 2. Jhon deed ervaring op bij de jeugd van Veluwezoom: „ Ik was ook bezig met de trainersopleiding, maar ik had veel minder tijd dan mijn broer.” In zijn loopbaan maakte hij eigenlijk al van alles mee. „Mij maken ze niet meer gek. Ik ben gedegradeerd, gepromoveerd, heb nacompetitie gespeeld en Europees voetbal meegemaakt.”

De voetbalschool gaat in oktober echt van start. Deze maand wordt vooral gebruikt voor promotie van het project. Zo is op woensdag 26 september een Open Dag. Dennis van Beukering: „We trainen bij FC Presikhaaf. We gaan geen spelertjes bij de clubs weghalen. Je moet het zien als aanvulling. We zijn vier dagen in de week open.” Door zijn verplichtingen bij NEC zal Jhon van Beukering niet elke dag beschikbaar zijn. „ Geen probleem”, zegt Dennis. „Ex-Vitessespeler Roberto Straal helpt ook
mee. Een goede vriend en iemand met heel veel ervaring in het betaalde voetbal. ”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan