Holman terug! Aarab in de basis!?

Omroep Gelderland bereidt zich weer voor op een weekendje Gelders voetbal, dus naast berichten over de geel-zwarte homo’s uit arnep uiteraard ook aandacht voor onze eigen rood-groen-zwarte trots! Zoals gewoonlijk weinig spectaculair nieuws, maar toch weer voer voor de gemiddelde NEC nieuwsverslaafde!

Eerste basisplaats lonkt voor Aarab
Er is een serieuze kans dat Naïm Aarab zondag tegen FC Utrecht voor het eerst dit seizoen in de basis start bij NEC.  De 19-jarige Belgische verdediger vervangt dan Muslu Nalbantoglu, die momenteel ziek is. Brett Holman traint sinds donderdag weer mee met de selectie. De Australiër is er maar liefst negen weken uitgeweest met een enkelblessure die aanvankelijk niet al te ernstig leek. Vermoedelijke opstelling: Babos; Muslu (Aarab), Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui; Kivuvu, Vadocz, Janssen, Davids; Van Beukering, Lens.

Aarab wil mogelijke kans grijpen
Als Naïm Aarab mag starten tegen FC Utrecht, dan wil hij die kans aangrijpen om zich te laten zien. "Er zijn niet veel kansen, ik wil het wel laten zien als Muslu zondag nog ziek is", zegt de jonge Belg. Hij viel dit seizoen twee keer goed in als centrale verdediger. "Ik ben bij Anderlecht opgeleid als centrale middenvelder of centrale verdediger. Maar rechtsback of rechtshalf kan ik ook." Tegen FC Utrecht treft hij jongeling Leroy George als directe tegenstander. "Ik moet zien dat hij me niet te vaak voorbij loopt en hoop goed te spelen."

Holman eindelijk op trainingsveld 
Het geduld van Brett Holman is flink op de proef gesteld met zijn enkelblessure. "Het heeft heel lang geduurd", zegt de Australische aanvaller van NEC. "Ik ben er zeker acht weken uitgeweest. Het is lekker weer bij de groep te zijn. Het gaat ook goed, ben niet meer met die enkel bezig. Ik heb vandaag (vrijdag, red.) voluit meegedaan." Dat betekent niet dat Holman direct weer kan spelen. "Ik voel nog wel dat ik mijn enkel meer belast. Maar als je meer of andere trainingsarbeid verricht is dat logisch. Het moet allemaal sterker worden."

Been verwacht dat NEC stap maakt
NEC-trainer Mario Been verwacht dat zijn ploeg tegen Utrecht een stap heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. "Toen waren we nogal onder de indruk van het publiek", vindt Been. "Dat publiek is fantastisch, maar dat mag niet ons probleem zijn. Pas als je uit bij Fenerbahçe speelt mag je een keertje extra naar de wc." Been sleutelt op het middenveld nog aan de juiste invulling. "Tim Janssen is een middenvelder die aanvallend iets moet doen. Hoe we zijn rol in gaan vullen (hij speelde vrijdag ‘op 10’, red.) moeten we nog bekijken."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan