Het is weer begonnen

Het leken wel Niedzielan-transfer-achtige praktijken vanmorgen in de Goffert. Honderden fans hadden namelijk de moeite genomen om naar de seizoensopening van NEC te komen in de Gaanderij. Dit leidde tot stressreacties bij de catering, want dat waren toch heel wat meer supporters dan de 70 man waar ze op gerekend hadden.

Paes had het over een verandering in de organisatiestructuur, vertelde dat de begroting naar 13 miljoen zou gaan en zei dat de lat nu weer wat hoger kwam te liggen.

Jacco introduceerde de nieuwe financiele manager en riep de aanwezigen op om toch vooral een seizoenkaart te kopen.

Aalbers vertelde hoe het zat met Niedzielan (nog steeds is het niet rond!) en hij herhaalde nog maar eens dat NEC interesse had in Beerens, maar dat er nu meer kapers op de kust waren. In de wandelgangen hoorden we dat de nieuwe club van Beerens wel eens Heerenveen zou kunnen worden. Ook vertelde Aalbers dat er van alles gedaan zou worden om voor de start van het seizoen met nieuwe spelers te komen. Ook hier hoorden we in de wandelgangen dat het om minimaal 2, maar waarschijnlijk 3 spelers zou gaan. In ieder geval zit daar een spits bij, want dat liet Aalbers wel al doorschemeren.

Anders dan op de laatste supportersavond (“we gaan komend seizoen voor plek 9”) durfde Been nu opvallend genoeg geen voorspelling te doen over de verwachting voor dit seizoen (dat zou afhangen van eventuele versterkingen). Hij was blij met de nieuwe aankopen en contractverlengingen en was minder te spreken over het twee weken lang, min of meer verplicht, op een bedje in de zon te moeten bakken tijdens de vakantie. Gelukkig kan hij nu weer aan de slag.

De nieuwe outfits van Nike werden gepresenteerd door Kivuvu (uittenue), Babos (keeperstenue) en het thuistenue werd opvallend genoeg niet gepresenteerd door aanvoerder Wisgerhof, maar Jhon van Beukering, wiens charme-offensief maar door lijkt te gaan. Eerlijk is eerlijk: De shirts zien er prima uit en dat is toch al iets positiefs na alle shirtellende van de laatste jaren. Zelfs nog voor de open dag zullen de shirts al te koop zijn en dat is ook opmerkelijk te noemen!

De eerste training was traditiegetrouw erg saai. Een beetje rennen, een beetje praten en weer een beetje rennen. Tijdens de tweede training in de middag was het hoogtepunt van de dag voor reservedoelman Rein Baart. Omdat Skever en Babos in de goal stonden bij de partij, mocht Baart linksbuiten staan. Met een mooie passeerbeweging was hij Muslu te snel af en gaf hij een prima voorzet op Worm die fraai doel trof. Mocht de linkerspits niet gevonden worden dan heeft Been in ieder geval een serieus alternatief. Nadat alle 21 ballen weer in de zak zaten rond half vijf eindigde de eerste werkdag voor de spelers bij NEC. Het is weer begonnen! Zaterdag de eerste kraker: NEC amateurs- NEC. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan