Guusje vreest oefenpotjes

Ruim voordat ze minister van Binnenlandse Zaken werd, hadden De Trouwe Honden het al door: toenmalig burgermoeder Guusje lonkte naar het Haagse pluche. Haar straffe maatregelen rond zo’n beetje elke wedstrijd waar meer dan anderhalve supporter van de tegenpartij zou kunnen komen opdagen, konden niet anders gezien worden als een open sollicitatie als minister van voetbalvandalisme (en nog wat andere zaken). Vanmiddag deed de Volkskrant verslag van een Kamerdebatje over voetbalvandalisme bij oefenduels. PVV-Kamerlid Hero Brinkman greep de rellende Marokkaantjes bij de oefenpot van Jong Oranje in Tilburg aan om zijn diepe afkeer van deze bevolkingsgroep ten toon te spreiden. Guusje gaf antwoord. De Volkskrant schreef er onder meer dit over:

" Voetbalvandalisme steekt steeds vaker de kop op bij wedstrijden buiten de reguliere competities in het betaald voetbal. In toenemende mate lopen de zaken uit de hand tijdens oefen- of amateurwedstrijden en bij vriendschappelijke duels.

Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. De toename van problemen bij dit soort wedstrijden heeft waarschijnlijk te maken met een lagere politie-inzet. Ook kunnen supporters vaak eenvoudiger aan een kaartje komen en is hun toegangsbewijs niet verplicht gekoppeld aan gezamenlijk busvervoer naar het stadion.

Een oefenduel tussen Go Ahead Eagles en Ajax liep eind juli uit op een confrontatie tussen supporters van beide clubs in het centrum van Deventer. De betrokken partijen erkenden achteraf dat ze de risico’s van de wedstrijd hebben onderschat".

Wat zou Guusje allemaal in haar schild voeren? Gaan we combiregelingen naar Cuijk en Groesbeek tegemoet zien? Oefenwedstrijden zonder publiek? Overheidsbemoeienis met de gekozen tegenstanders? Koest, Guusje! Je hoeft je niet meer te bewijzen, je hebt je ministerspost al!

Joris

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan