Gras van de buren: Waarschuwingsschot

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Rome.

Diegene die vroeger de uitwedstrijden van NEC bezocht kunnen het zich waarschijnlijk nog wel herinneren. Het was na de wedstrijd Dordrecht-NEC dat de situatie uit de hand liep toen een dienstdoende agent zijn wapen trok en een waarschuwingsschot loste. In Italië zijn ze er nu achter dat zo’n schot ook dodelijk kan zijn… Daar troffen 2 supportersgroepen van Juventus en Lazio elkaar op een parkeerplaats waarna het compleet uit de hand liep met als gevolg: één dode. "Luigi S., de politieagent die zondag een fan van Lazio Roma doodschoot, kan niet geloven dat hij iemand heeft geraakt. "Ik mikte op niets of niemand.", zegt de man in Corriere della Sera. "Ik heb één keer in de lucht geschoten. Een tweede schot loste ik terwijl ik aan het lopen was. Ik kan het nauwelijks geloven dat ik iemand heb geraakt, 200 meter verderop dan nog. Nu heb ik het leven van twee families verwoest: dat van het slachtoffer en dat van de mijne." Zijn collega’s zeggen er het volgende over. "Hij is onvoorzichtig geweest, dat klopt, maar schuldig is hij niet. Wij zijn het gewend om bij achtervolgingen met getrokken wapens achter misdadigers te lopen.

De tragedie gebeurde kort na een hevig gevecht tussen supporters van Juve en Lazio. De auto’s waren al vertrokken toen het gebeurde. Luigi wilde minstens één van hen identificeren en liep achter de auto’s. We zeggen dit niet om hem vrij te pleiten, maar wel om te benadrukken dat het een ongeval was. Dat de kogel 200 meter en een reeks obstakels verder die Lazio-fan trof, is wel een heel ongelukkig toeval. Misschien is de kogel nog ergens op afgeketst.” Het zit de Ultra’s van de Italiaanse clubs het meeste dwars dat een aantal wedstrijden gewoon doorgang vonden terwijl de gehele competitie werd stil gelegd toen een agent dodelijk getroffen werd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan