Gras van de buren: Trainer vreest voor zijn leven

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Orlando in Zuid-Afrika.

Na het bekladden van de Eendracht waren zowel het bestuur als de supporters van NEC helemaal in rep en roer. Iedereen sprak er schande van. Overigens was dit vroeger heel normaal als er slechte resultaten gehaald werden. De ruiten van de oude Goffert werden dan ook meteen even meegenomen. Hoe anders is dit in Zuid-Afrika. Daar moest Mutombo trainer van de Orlando Pirates vrezen voor zijn leven.

De competitie in Zuid-Afrika is voor Orlando Pirates pas vier duels onderweg, maar na de derde nederlaag van dit seizoen besloot Mutombo al op te stappen. ‘Op dit moment vrees ik voor mijn veiligheid. En als gevolg daarvan is mijn gezondheid ook nog flink verslechterd’, schreef de trainer in een brief aan voorzitter Irvin Khoza.

De angst van Mutombo is te begrijpen, want de laatste weken maakten de aanhangers van de club uit Johannesburg duidelijk niet blij te zijn met de prestaties van hun favorieten. The Mighty Bucs bezetten de voorlaatste plaats op de ranglijst. Op 25 augustus kreeg de in DR Congo geboren trainer een woeste menigte achter zich aan na de nederlaag tegen Bidvest Wits. Per politiewagen moest Mutombo in veiligheid worden gebracht. En afgelopen weekeinde richtten The Ghosts (zoals de aanhangers van Orlando zich noemen) hun woede opnieuw op de trainer, ditmaal na de 2-1 nederlaag in Durban tegen Golden Arrows.

Bovendien zou Mutombo niet alleen het respect van de fans, maar ook de greep op de selectie zijn kwijtgeraakt. ‘Het ongezonde klimaat dat in de ploeg heerst, staat mij niet toe mijn beroep kalm uit te oefenen. Om die reden vraag ik u mijn ontslag te accepteren’, smeekte Mutombo voorzitter Khoza.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan