Financiers niet blij met uitspraken Hans van Delft

In Voetbal International valt vandaag (woensdag 24 januari red.) te lezen over de financiële problemen bij onze bovenburen. Ook staat er een artikel over uitspraken van onze voormalig voorzitter Hans van Delft en welke reactie dit opgeleverd heeft bij de financiersgroep.
Hieronder het volledige artikel zoals dit verscheen in VI:

Marcel Boekhoorn is onaangenaam verrast door voormalig NEC-voorzitter Hans van Delft, die twee weken geleden in VI de puissant rijke geldschieter bekritiseerde. Geconfronteerd met het nieuws dat NEC onder curatele staat bij de KNVB vertelde Van Delft waarom het goed is dat Boekhoorn niet langer miljoenen pompt in de Nijmeegse club. ‘Als het aan mijnheer Boekhoorn had gelegen, was er nog veel meer geld geïnvesteerd’, zei hij. ‘Dan zaten we nu met een schuld van twintig miljoen euro of meer. We hebben allemaal een NEC-hart, maar als voorzitter moest ik naar de lange termijn kijken. Iedereen kent de geschiedenis, ik heb alleen maar lopen remmen. Daarom wilde ik ook hoe dan ook geen investeerder of sponsor als mijn opvolger. Dat zijn opportunisten.’ En Van Delft zei eveneens: “NEC is geen speeltje voor miljonairs.’

Boekhoorn heeft de opmerkingen van Van Delft – die achter zijn opvolger Vincent Paes nog steeds aan de touwtjes trekt – opgevat als natrappen. Wat hem betreft is Van Delft door de mand gevallen. Zelf heeft de flamboyante multimiljonair, die zijn nek uitstak en miljoenen in de club stopte, geen behoefte om publiekelijk te reageren op de verwijten. Ook andere geldschieters nemen de oud-preses diens pittige woorden niet in dank af. Op de achtergrond werd door enkele grote sponsors juist gemasseerd om Boekhoorn weer langzaam bij de club te betrekken, maar dat proces is er met de uitspraken van Van Delft niet eenvoudiger op geworden. Boekhoorn behoudt zijn vip-box en daar zal de NEC-fan ook geen afstand van doen, maar het ziet er niet naar uit dat hij zich op korte termijn weer actiever met de club gaat bemoeien.

Eerder kreeg Boekhoorn ook al min of meer de schuld van het vertrek van Cees Lok, omdat hij Hans Kraay senior tegen de zin van de trainer inhuurde als adviseur. De verwijten passen in de sfeer van onenigheid in het elftal geldschieters dat is verenigd in Goffert-spelers BV. De investeerders hebben nooit de formule kunnen vinden om de club naar een hoger plan te tillen. Steeds kwam er een zak geld op tafel waarmee op basis van tips impulsieve aankopen volgden, zoals Andrzej Niedzielan en Edgar Barreto. Geen van de dure investeringen heeft tot dusver iets opgeleverd.

De publicatie in VI was ook voor de Nijmeegse CDA-fractie een onaangename verrassing. De partij eiste snel duidelijkheid van sport-wethouder Paul Depla (PvdA). Het CDA vindt dat Depla de financiële problemen bij de club veel te makkelijk opvat.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan