Ex NEC-er Barazite maakt debuut voor Arsenal (+update)

Een jaar geleden vertrok Nacer Barazite bij NEC naar Arsenal zonder ook maar een wedstrijd in de hoofdmacht gespeeld te hebben. Hoewel we destijds al een beetje baalden dat een groot talent zomaar vertrekt begint nu steeds duidelijker te worden wat we gaan missen.
 
De pas 17-jarige Barazite heeft namelijk slechts een jaar nodig gehad om zijn debuut in de hoofdmacht van Arsenal te maken. Dat wil zeggen, in een officiële wedstrijd, want Nacer mocht eerder al opdraven in een oefenpotje tegen Barnet waarin hij gelijk scoorde. Gisteravond ging het om het echie in Sheffield waar het plaatselijke United, dat in de Championship speelt, het in de vierde ronde van de League Cup opnam tegen de topclub uit Londen. Waarbij wel aangetekend dient te worden dat manager Wenger besloten had een aanzienlijk deel van de sterren die Arsenal zo groot maken thuis te laten, getuige de volgende opstelling:
 
Fabianski, Justin Hoyte, Song Billong, Diarra, Gibbs, Diaby (Perez 88), Denilson, Silva, Walcott (Lansbury 83), Bendtner, Eduardo (Barazite 85)
 
De ex-NEC’er mocht dus vijf minuten voor tijd opdraven voor de Braziliaanse Kroaat Eduardo, die er toen al twee had inliggen. De kleine 17.000 toeschouwers in Sheffield beleefden sowieso een Braziliaanse avond, want ook Denilson prikte er nog één in en bepaalde aldus de eindstand op 0-3.
 
Met deze overwinning plaatst Arsenal zich voor de kwartfinale van de League Cup. Het is in deze competitie dat Barazite de meeste kans heeft meer speeltijd te krijgen aangezien de Gunners vrijwel altijd een tweede elftal opstellen. De kwartfinales worden dinsdag 4 en woensdag 5 december afgewerkt.

Het onderstaande stuk stond vandaag (02-11-2007) in de Gelderlander.

Barazite staat gewoon tussen de grote jongens
Voormalige NEC’er dolblij na officieel debuut voor Arsenal.

Wat goed is, komt snel. En Nacer Barazite gaat voorlopig als een speer. De Huissenaar, in Nederland in de jeugd voetballend voor RKHVV en NEC, is pas sinds eind mei zeventien jaar, maar maakte woensdagavond al zijn debuut in een officiële wedstrijd van zijn club Arsenal. Eerder had hij al wel in een vriendschappelijk duel gespeeld voor de Engelse topclub. Barazite, vaste waarde in Oranje onder 17, kwam in de 85ste minuut van het League Cup-duel bij Sheffield United (0-3 winst) in het veld. „Ik had gehoopt in te mogen vallen en gezien het scoreverloop dacht ik wel wat speelminuten te zullen krijgen”, zegt Barazite een dag later via de telefoon van het Londense appartement dat hij deelt met zijn vader Hassan. Arsenal-manager Arsene Wenger speelde in Sheffield niet met zijn sterkste formatie, maar binnen de lijnen stonden desalniettemin voldoende spelers die bij hun land international zijn of waren: Gilberto Silva, Denilson, Lassina Diarra, Niklas Bendtner, TheoWalcott. Barazite: „Dat zijn grote spelers die fantastisch kunnen voetballen. Je leert elke keer als je met hen speelt of traint.”

Barazite verruilde de jeugd van NEC in de zomer van 2006 voor die van Arsenal. Hij speelde vorig seizoen in de jeugdploeg, maar voetbalt nu een stapje hoger: in het tweede. „ Omdat er blessures zijn bij de jeugd, doe ik daar nog wel eens in mee. Maar anders speel ik bij de Reserves. Bij Arsenal kijken ze niet naar je leeftijd, ze laten je spelen op het niveau waar je thuishoort. In het tweede krijg ik meer weerstand en kan ik me beter ontwikkelen. Vooraf dacht ik dat de concurrentie bij Arsenal enorm groot zou zijn en de kans op een doorbraak daardoor klein, maar ik had gelukkig al snel mijn draai gevonden. Ik voelde dat er meer in zat. Ik zie het als een beloning voor mijn spel dat ik nu soms met het eerste meetrain en woensdag dus mocht invallen. Want de manager stelt me niet zomaar op.” Het eerste van Arsenal leidt de Premier League, met een piepjonge ploeg. Barazite, die gisteren ‘gewoon’ school had in Londen en daarna autorijles kreeg: „Iedereen dacht dat Arsenal na het vertrek van Thierry Henry in elkaar zou storten, maar Arsene Wenger bewijst dat hij goed met jonge jongens kan werken. In de jeugd wordt hetzelfde getraind en gespeeld als in het eerste, waardoor er eigenlijk niks nieuws is als je in het eerste mag meedoen. Je speelt alleen op een hoger niveau.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan