Eerste taak Aalbers: Scorend vermogen !

Met zijn eerste woorden kreeg Mario Been de aanwezigen direct op zijn hand. In zijn doelstelling was hij voorzichtig. Toch hoopt hij dat er tijdens de voorbereiding nog scorend vermogen toegevoegd wordt aan de NEC-selectie.

Dagblad De Gelderlander schrijft vandaag in het volgende artikel een overzicht van de NEC selectie op dit moment en de wensen die er zijn.

“Veertien dagen nadenken op zo’n bedje naast je vrouw. Dat zijn de meest vervelende momenten die je kunt bedenken, natuurlijk”, zei de trainer van NEC met een vette knipoog. Samen met algemeen directeur Jacco Swart, technisch directeur Carlos Aalbers en voorzitter Vincent Paes ontvouwde Been voorafgaand aan de eerste training de plannen voor het komende voetbalseizoen.

Daarin wil de club weer een stap maken. En dat kan, volgens Been. “Met een enorm jonge, maar tegelijkertijd ook een van de meest talentvolle groepen uit de eredivisie.”

Dat die tegelijkertijd nog niet compleet is, erkende de naast hem zittende Carlos Aalbers onmiddellijk. “In vergelijking met vorig seizoen hebben we drie, vier aanvallers minder. Daar gaan we de komende hard aan sleutelen.”

Een van de kandidaten is nog steeds Roy Beerens. De voormalige huurling van PSV beleefde vorig seizoen een prima half jaar in De Goffert, had enkele goede invalbeurten tijdens het EK met Jong Oranje, maar is even onbereikbaar voor Aalbers die al enkele malen de voicemail van de Brabantse tiener insprak. “Volgens zijn zaakwaarnemer praat Roy met meerdere partijen. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat wij nog steeds geïnteresseerd zijn,” bleef de TD geduldig.

Been miste gisteren nog Edgar Barreto en Brett Holman. De Paraguayaan scoorde gisternacht tegen de Verenigde Staten en weet zich in de kwartfinale van de Copa America. Holman zit in Bangkok waar hij met Australië het toernooi om de Azië Cup gaat spelen. “Barreto verwacht ik 16 juli terug”, zei Been. “Holman kan langer duren. Ligt er aan hoe goed ze zijn, natuurlijk.”

En dus rekent hij op de nieuwe aanvallers Jeremain Lens (gehuurd van AZ) en Jhon van Beukering (gekocht van De Graafschap). “Ik wil die jongens niet onder druk zetten, maar een paar goals zou niet vervelend zijn”, glimlachte Been, die de eerste oefenwedstrijd, zaterdag tegen de amateurs van NEC, als hét hoogtepunt van de voorbereiding bestempelde. “Vorig jaar 3-3. We hebben wat goed te maken. Laat ik die druk maar gelijk bij de ploeg leggen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan