De pers: FC Twente – NEC 3-0

De eerste van twee ontmoetingen binnen een week in Enschede ging jammerlijk verloren. FC Twente kon, zo leek het, op halve kracht spelen met een onmachtig NEC. Het elftal van Mario Been begon slap aan het duel en binnen het kwartier stond de teller al op 2 voor de tukkers. Eindstand kwam in de tweede helft op 3-0. Hopelijk start NEC komende donderdag beter. De pers schreef over deze wedstrijd het volgende.

FC Update
Twente drukt NEC verder in zorgen

FC Twente had zondag een makkie aan NEC: 3-0. De club uit Nijmegen moet zich zo langzamerhand zorgen gaan maken over de positie op de ranglijst met na vijf wedstrijden de schamele oogst van één punt en één doelpuntje voor.

FC Twente ondervond weinig last van de uitwedstrijd voor de UEFA Cup van afgelopen donderdag tegen het Spaanse Getafe. De Tukkers hadden daarbij het geluk dat tegenstander NEC andermaal in een zeer matige vorm verkeerde en op enkele momenten na totaal geen partij was voor de Enschedese subtopper.

De ruststand was 2-0 door doelpunten van Robbie Wielaert en Blaise N’Kufo. Binnen een kwartier was die stand al een feit. Twente had de score kunnen uitbreiden met nog drie of vier goals, maar liet het bij 3-0. De derde treffer viel in de 58e minuut toen een aanval over veel schijven werd afgerond door de Australiër Luke Wilshire.

NEC was slechts twee keer dichtbij een doelpunt toen de altijd attente Brett Holman na onoplettendheden aan Twentse kant twee keer alleen voor Sander Boschker verscheen, maar de doelman redde beide keren bekwaam. Dat gebeurde na een half uur spelen kort na elkaar.

Donderdag krijgt NEC een herkansing als de twee ploegen elkaar in Enschede voor de beker ontmoeten.

Omroep Gelderland
NEC verliest ook uit bij FC Twente

NEC blijft strompelen. In Enschede was FC Twente zondag veel te sterk voor de Nijmegenaren, 3-0.

In de eerste helft was het Nijmeegse spel een parodie op voetbal. FC Twente nam snel een 2-0 voorsprong via een kopbal van Wielaert en een schot van N’Kufo. Ondanks het zwakke spel kreeg NEC via Holman twee goede kansen. Vlak voor rust greep trainer Mario Been in en ging met drie spitsen spelen.

Dat leverde een aanvaardbare tweede helft op, al stichtte NEC nauwelijks gevaar. Wilkshire maakte nog de 3-0. De Nijmegenaren wachten na vijf wedstrijden nog op de eerste winst.
Eredivisie.nl
Twente rolt NEC simpel op

FC Twente was zondag in eigen huis al na dertien minuten klaar met NEC, dat na vijf wedstrijden nog steeds maar één schamel punt heeft. Robbie Wielaert en Blaise NKufo waren beiden in het eerste kwartier al trefzeker en in de tweede helft maakte Luke Wilkshire het karwei af: 3-0. Het is de eerste thuiszege dit seizoen van de Tukkers.

Al in de zesde minuut maakte Wielaert uit een vrije trap van Karim El Ahmadi de 1-0. De verdediger werd volledig vrij gelaten door de Nijmeegse defensie en had met zijn kopbal de hoek voor het uitzoeken. Zeven minuten later sneed Twente met een snelle combinatie even simpel door de NEC-verdediging. De pass kwam wederom van El Ahmadi en N’Kufo kon geplaatst de 2-0 binnenschuiven. Daarmee was de Nijmeegse hoop op drie punten al vervlogen.

In de tweede helft toonde Twente nog een keer zijn klasse met een aanval waarbij vrijwel de gehele Tukkerse aanval betrokken was. Wilkshire maakte uiteindelijk op aangeven van Stein Huysegems de 3-0.
Voetbal International
FC Twente heeft geen enkele moeite met NEC

FC Twente is naar de vierde plaats geklommen in de Eredivisie. De Tukkers speelden thuis sterk en rolden NEC eenvoudig op (3-0).

De doelpunten waren kenmerkend voor het spel van beide ploegen. Bij de 1-0 (zesde minuut) liep NEC te slapen. Uit een vrije trap van Luke Wilkshire mocht Robbie Wielaert helemaal vrij inkoppen.

Zeven minuten later bleek Karim El Ahmadi veel attenter dan zijn tegenstander. Twente’s sterkste man veroverde de bal, gaf af op Blaise N’Kufo en de Zwitser schoot laag raak in de verre hoek.

Na rust maakte Twente het af. Een mooie aanval via Romano Denneboom en Stein Huysegems had Wilkshire als eindstation. De Australiër rondde in stijl af met een geplaatste bal.