Davids in voorlopige selectie Jong Oranje

Lorenzo Davids is door KNVB-coach Foppe de Haan opgenomen in de voorlopige selectie van 34 spelers van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel met Macedonië. Dit duel wordt woensdag 22 augustus afgewerkt in het Boris Trajkovski Stadion in Skopje. De selectie bestaat uit spelers die geboren op of na 1-1-1986 zijn.

De voorlopige selectie bevat elf spelers die ook van de partij waren bij het EK in eigen land, waar Jong Oranje op 23 juni de titel prolongeerde: Tim Krul, Kenneth Vermeer, Calvin Jong-A-Pin, Erik Pieters, Gianni Zuiverloon, Ismaïl Aissati (geblesseerd uitgevallen), Luigi Bruins, Royston Drenthe, Robbert Schilder, Roy Beerens en Tim Janssen. Van dit elftal spelers maakte Aissati als enige ook deel uit van de selectie die op het EK 2006 in Portugal goud veroverde.

Naast de elf EK-gangers selecteerde Foppe de Haan tien spelers die eerder al een of meerdere interlands in Jong Oranje speelden, onder wie de van zijn blessure herstelde Evander Sno (Celtic).

Veertien spelers kwamen nog nooit in actie voor Jong Oranje tijdens een officieel duel; behalve doelman en EK-ganger Tim Krul zijn dat Piet Velthuizen, Jeffrey Altheer, Lorenzo Davids, Michael Timisela, Gregory van der Wiel, Vurnon Anita, Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong, Nordin Amrabat, Marvin Emnes, John Goossens, Javier Martina en Rydell Poepon.

De wedstrijd in Skopje betekent het eerste optreden van Jong Oranje in de nieuwe kwalificatiereeks, die leidt tot het Europees kampioenschap dat van 14 tot en met 27 juni 2009 in Zweden op het programma staat. Tweevoudig titelwinnaar Nederland is in groep 5 ingedeeld met Estland, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland.

Vrijdag 7 september werkt de ploeg van Foppe de Haan het uitduel met Noorwegen af, waarna Jong Oranje vrijdag 12 oktober Estland treft – eveneens op vreemde bodem. Het laatste EK-kwalificatieduel in 2007, ditmaal in eigen land, is de return tegen Macedonië op vrijdag 16 november.

Bron: NEC Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan