Babos naar Manchester

Dat er nog altijd liefhebbers in de voetbalwereld zijn bewijst onze Gabor Babos. Uit pure liefde voor het spelletje en een reisje naar Manchester werkt Gabor mee aan een keepers-dvd.

Babos gezicht van nieuwe keepers- dvd

Twan Centen lanceert tweede deel van ‘Goalkeeping ABC’.

Terwijl de selectie van NEC onder het toeziend oog van een stuk of twintig Nijmeegse supporters een voetbaltraining afwerkt, wordt op het nabijgelegen kunstgrasveld op sportpark De Eendracht met man en macht gewerkt aan een dvd met daarop oefenstof voor doelmannen. Twan Centen heeft er de touwtjes in handen. Het is per slot van rekening zijn methode. De 43- jarige Beugenaar bepaalt wat er gebeurt, hoe het gebeurt en geeft aan de twee cameramannen aan hoe hij het allemaal in beeld gebracht wil hebben. Voor zijn tweede dvd over oefenstof voor keepers, twee jaar na de lancering van zijn methode Goalkeeping ABC, wordt niets aan het toeval overgelaten. Even na twaalven meldt NEC- goalie Gábor Babos zich bij Centen.

De keeperstrainer van Achilles’ 29 en Milsbeek heeft dankzij een Beugense connectie de Hongaarse sluitpost kunnen overhalen om mee te werken aan de dvd. Euro’s? Nee, die hoefde de voormalig Feyenoord- doelman niet. Hij mag binnenkort een keer mee met Centen en Theo Meulensteen naar Manchester United. Daar regelt Beugenaar Meulensteen, de broer van de bij Manchester United werkzame en hoog aangeschreven techniektrainer René Meulensteen, een stel VIP- kaarten. „Ik heb er heel veel zin in”, aldus Babos. „Binnenkort prikken we een datum. Als we met NEC een keer op vrijdag spelen, kan ik de dag erna mooi naar Manchester.” Terug naar de dvd. Babos moet ballen vangen, aannemen, weggooien, wegtrappen en uit de lucht plukken. Centen vreesde aanvankelijk dat de doelman, die het gezicht wordt van de tweede editie van Goalkeeping ABC, na een minuut of tien zou afhaken. Gewoon, om zich te sparen en geen blessures op te lopen. Niets is minder waar. De doelman van NEC blijft net zolang staan totdat alles perfect in beeld is gebracht. Hij sluit af met een paar showduiken, gewoon voor de lol.

Theo Meulensteen kijkt toe en ziet dat het goed is. Hij was betrokken bij de eerste dvd en helpt Centen ook mee bij het tweede schijfje. „Het grote verschil tussen de eerste en de tweede dvd? Dat moet de taal zijn”, zegt hij. „ De nieuwe methode is ook voorzien van uitleg in het Engels en het Duits. We kregen dusdanig veel aanvragen uit het buitenland, dat we besloten hebben daar op in te spelen. Je gelooft het niet, maar de orders voor de eerste dvd stromen via internet nog altijd binnen.” Centen kan nog wel wat verschillen met de vorige uitgave opnoemen. „ De ondergrond is anders. De eerste dvd is opgenomen op echt gras. Nu hebben we heel bewust voor kunstgras gekozen. Dat is toch de ondergrond van de toekomst, in mijn ogen. Verder heb ik er wat meer stof voor groepsoefeningen in verwerkt. En dan is er nog Babos natuurlijk. We hebben strontgeluk gehad dat zo’n bekende en goede doelman mee heeft willen helpen.” De beelden worden de komende tijd in Arnhem onder handen genomen. Centen en Meulensteen verwachten dat de dvd begin november verkoopklaar is.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan