68 Willem II en één NEC supporter aangehouden

Diverse media meldden al dat het vanmiddag in de Molenstraat tot een vechtpartij is gekomen tussen ‘supporters’ van NEC en Willem II. Maar nu meldt NU.nl het zelfs als hoofd nieuwsbericht, komkommerdag of is de media weer sensatie belust!? Ook legt NU.nl het er nog even dikker bovenop door een spannende foto van ME’ers te plaatsen die notabene met een vuurwapen klaar staan om de losgeslagen hooligans af te knallen, hierbij het stuk van NU.nl

In het centrum van Nijmegen zijn zondagmiddag 68 supporters van voetbalclub Willem II uit Tilburg aangehouden. De hooligans richtten na een vechtpartij met supporters van de Nijmeegse club NEC vernielingen aan in een café en deden zich daar te goed aan de drankvoorraad. Het personeel van het café was gevlucht, aldus een woordvoerster van de politie.

De politie heeft de Tilburgers met aanhoudingseenheden opgepakt en daarna per touringcar overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek naar de gebeurtenissen is volgens een politiewoordvoerder in volle gang.

Risico
De wedstrijd NEC-Willem II staat niet bekend als een risicowedstrijd en er was dus vrij vervoer. Maar supporters van beide clubs hadden naar alle waarschijnlijkheid toch van tevoren een afspraak gemaakt om elkaar te treffen, aldus de politie. De aanhangers uit Tilburg zaten voor de wedstrijd in een café in de Molenstraat toen een groep Nijmegenaren hen daar bewust zocht voor een vechtpartij.

Café
Het personeel van het café trok zich zodra de zaak uit de hand liep terug in een personeelsruimte en belde de politie. Toen die klaar was om in te grijpen, waren vrijwel alle Nijmegenaren al gevlucht. Maar omdat in het café diverse videocamera’s hangen, beschikt de politie over beelden van de vechtersbazen. Er zullen vrijwel zeker meer aanhoudingen onder de NEC-aanhang volgen, denkt de politie.

Verhoren
De tientallen Willem II-supporters zijn opgesloten in een speciale arrestatieruimte voor grote groepen naast het Nijmeegse hoofdbureau van politie. De politie is druk bezig hen te verhoren. Er wordt samengewerkt met de politie uit Tilburg. Het Openbaar Ministerie moet besluiten hoe lang de Tilburgenaren vast blijven zitten. De eigenaar van de horecagelegenheid heeft aangifte van openlijke geweldpleging en diefstal gedaan tegen de hooligans.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan