YES!

Er leek geen vuur in de wedstrijd te zitten deze keer. Typerend was dat niemand bij Luinge protesteerde toen Holman een penalty had moeten krijgen op de 11.800 NEC supporters na. Alsof het allemaal niks uitmaakte. Kansen werden er ook amper gecreëerd en de neutrale toeschouwer zal zeggen dat deze wedstrijd daarom eigenlijk ook geen goal verdiende.

Maar toen was daar de 92ste minuut. Dergelijke dingen zie je alleen in mooie dromen of lees je in spannende boeken. Barreto werd onderuit gehaald door Blondelletje en in de allerlaatste minuut legde Roelof “ik vind het leuk om derby’s kapot te fluiten” Luinge de bal op de stip.

Al voordat de penalty erin lag was de ontlading zichtbaar. Babos juichte voor vak L alsof de buit al binnen was en Worm en Barreto waren op de grond reeds begonnen met de festiviteiten. Je moet er niet aan denken dat die bal er niet in zou zijn gegaan.

Muslu riep de steun in van hogerhand en dat hielp. Zijn teammakker El-Akchaoui bleef ijzig koel en zette Wapenaar op het verkeerde been. Twintig seconden later was de wedstrijd voorbij en volgde er een achtervolging, waarbij Youssef de vos was en de rest van de selectie een stel jachthonden.

Op deze manier wordt een hele slechte derby toch nog een klassieker die we nog lang zullen heugen. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan