Woedend na slappe training, basisopstelling onbekend

Het is nog onduidelijk welke elf spelers NEC – trainer Mario Been morgen tegen Feyenoord het veld instuurt. De beoogde basis trainde gisteren beroerd.

Met boze passen liep Been gisteren na de training naar de kleedkamer. Zwaar teleurgesteld in wat hij op het veld gezien had. "Het was slappe hap. Ik heb de spelers heel wat te zeggen. Tuurlijk heeft dit met de slechte resultaten te maken. Maar vertrouwen krijg je door te winnen en door keihard te trainen."

Op de training werd een lange partij gespeeld op groot veld. De boosheid van Been betrof vooral de beoogde basis en in het bijzonder Ferne Snoyl. "Die andere ploeg deed het goed. Ik ga eens goed nadenken over de gevolgen voor de opstelling."

Aanvoerder Peter Wisgerhof begreep de woede van zijn trainer. "Het begint mij ook te irriteren. Het leek nergens op vandaag. Er was geen agressie op de bal en passes over tien meter kwamen niet aan. De acceptatie in de groep is nu ook niet heel erg groot. Dat heeft allemaal te maken met de resultaten, want haal je zes punten meer is er niets aan de hand."

Wisgerhof hoopt dat de spelers zichzelf kunnen herpakken. "Ik ga ervan uit dat dit een uitzondering was, anders wordt het wel heel dramatisch. Iedereen moet eens goed naar zichzelf kijken. Als aanvoerder kun je een paar dingen doen. Ik moet het goede voorbeeld geven en ik kan sommige jongens op dingen wijzen. Maar dat doet de trainer natuurlijk ook al."

NEC treft met Feyenoord de grote liefde van Been. Hij zag de ploeg donderdag nog tegen Blackburn Rovers. "Feyenoord speelde goed. Maar momenteel is elke tegenstander voor ons een topclub. Dat heb je de laatste wedstrijden wel gezien."

Bij NEC gingen er deze week drie trainingen uit. "Dat was puur toeval", zei Been. "We hebben zondag getraind in plaats van maandag, dinsdag was al gepland dat we gingen paintballen en donderdagochtend liet het weer niet toe dat we naar buiten gingen. Vanwege het blessuregevaar weiger ik op kunstgras te trainen."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan