Strijd tussen NEC en FC Groningen eindigt onbeslist: 2-2

FC Groningen heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen NEC een belangrijk punt veroverd, 2-2. Het verschil tussen beide clubs bleef daardoor vijf punten in het voordeel van de bezoekers. In Nijmegen vielen alle doelpunten in de tweede helft, toen het aanvankelijk saaie duel toch nog boeiend werd.

Twee keer kwam de thuisclub op voorsprong, maar uit twee kansen wist FC Groningen twee keer te scoren. Het was pas het twaalfde punt in vijftien uitwedstrijden voor de ploeg van trainer Jans die de hoge positie op de ranglijst vooral te danken heeft aan de onverzettelijkheid in eigen huis.

Kort na de rust bracht Tininho de thuisclub aan de leiding, de Braziliaan was het meest attent bij een hoekschop van Barreto. Tien minuten later liep Van de Laak aan de andere kant tegen een voorzet van de derde Zuid-Amerikaan op het veld, de Uruguayaan Silva, aan (1-1).

NEC was even aangeslagen, maar dacht na de zesde seizoenstreffer van Jones, die uit een scherp genomen vrije trap doelman Roorda verraste, alsnog de volle winst te boeken. Buijs besliste tien minuten voor tijd anders, de tweede Groningse gelijkmaker kwam als vanuit het niets. “Als je in je jeugd op een hobbelpaard hebt gezeten, zou je hier absoluut voordeel hebben gehad’, sprak trainer Jans na afloop over de toestand van het veld in de Goffert.

In de slotfase schreeuwde heel NEC nog om een strafschop na een valpartij van invaller Grot, maar de Belgische scheidsrechter Vervecken wuifde alle protesten resoluut weg. ,,Wij hebben twee punten verloren’, treurde collega De Groot.