Skverer kiest nog niet tussen VS en Oranje

Nicholas Skverer, keeper in de A1 van NEC, kiest nog niet tussen Nederland en de Verenigde Staten. Volgende maand gaat hij in Florida op trainingskamp.

Nicholas Skverer (18) is een echte kosmopoliet. Als zoon van een Argentijns-Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder met Macedonische roots voelt hij zich op veel plekken thuis.

De keeper uit de A1 van NEC kwam uit voor verschillende Nederlandse jeugdteams. Sinds hij is doorgeschoven naar het Nederlands elftal onder 19 vallen er geen uitnodigingen meer in de bus. Maar klopt ineens de Amerikaanse voetbalbond op de deur. "In november ga ik met Amerika onder 20 op trainingskamp in Florida", zegt Skverer. "Het is een kans om mezelf te laten zien en te kijken welke keepers ze daar hebben."

Kiezen tussen Nederland en Amerika, waar Skverer tot zijn zesde woonde, wil de Wijchenaar nog niet. "Ik hoop dat ik ooit voor die keus kom te staan. Zo ja, stel ik hem zo lang mogelijk uit. Ik moet kijken waar ik de meeste kans maak om te keepen. In Nederland is de concurrentie met Tim Krul (Newcastle United, red.) erg groot."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan