Seizoen 2006-2007 begonnen!

Vandaag is het seizoen 2006-2007 voor NEC officieel van start gegaan. In het McDOS Goffertstadion vond de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor Jiba plaats en werd de selectie gepresenteerd waarna de eerste training plaatsvond onder leiding van de nieuwe trainer Mario Been.

De persconferentie werd geopend door Algemeen directeur Jacco Swart die wist te melden dat er op dit moment zo’n 9.000 seizoenkaarten zijn verkocht. Swart: "Hiermee loopt NEC op schema. We verwachten dat de verkoop na een rustige maand juni weer zal toenemen nu het WK bijna ten einde is en NEC ook weer van start gaat."

Swart over de sponsorovereenkomst met Jiba: "Ik ben trots dat NEC Jiba voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen heeft weten te contracteren als hoofdsponsor. Ik verwacht dat we voor aanvang van het nieuwe seizoen ook een sponsor voor de rugzijde van het shirt gevonden hebben. Hiervoor zijn we op dit moment met meerdere partijen in gesprek."

Na de introductie van gaf Jacco Swart het woord aan Harrold de Boer, Marketing Manager van Jiba. De Boer is net als Swart trots op de sponsorovereenkomst. De Boer: "Wij hebben NEC leren kennen als een gedreven, open en trotse organisatie. Naast de shirtsponsing zullen we rondom de thuiswedstrijden van NEC een evenement gaan organiseren waarbij er door de supporters reizen gewonnen kunnen worden."

Na deze woorden toonden Mark Otten en Dominique Kivuvu de nieuwe shirts voor het komend seizoen en werd het officiële contract ondertekend door Jacco Swart en Bas Rasker, Managing Director van Jiba.

Na de contractondertekening was het woord aan Vincent Paes, de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van NEC Hij is op 1 juli j.l.officieel van start gegaan als opvolger van Hans van Delft die deze functie ruim 9 jaar bekleedde.

Paes begon zijn toespraak met een dankwoord aan Hans van Delft. Paes zei dat NEC Van Delft veel dank verschuldigd is, maar dat hij niet teveel wil terugkijken. Paes: "Het is het begin van een nieuw elan binnen NEC, waar we gaan bouwen aan een geweldige toekomst." Paes was blij dat NEC er nog voor de eerste trainingsdag in geslaagd is een nieuwe hoofdsponsor te
vinden. Verder meldde ook Paes dat er zo’n 9.000 seizoenkaarten verkocht zijn en dat er ook weer veel sponsorcontracten zijn verlengd. Paes: "We gaan er alles aan doen om er een sportief mooi jaar van te maken." Hij sprak zijn vertrouwen uit naar de technische staf en de selectie. Paes vervolgde: "We hopen op een fantastisch jaar, NEC zal niet stil blijven zitten. Er zal
de komende jaren het een en ander moeten gebeuren in de race om in het linkerrijtje mee te blijven doen. De begroting van circa 12 miljoen euro zal structureel verhoogd moeten worden, binnen een paar jaar moeten we op zo’n 15 miljoen euro komen. We zijn op dit moment druk bezig met plannen om dit te gaan verwezelijken."

Paes vertelde verder nog iets over de stadionplannen van NEC: "Mede gezien het aantal verkochte seizoenkaarten denken wij dat we toe zijn aan een groter stadion. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een tweede ring, waardoor de capaciteit vergroot wordt tot zo’n 20.000 plaatsen."

"De jeugdopleiding het scoutingsapparaat zullen de komende jaren nog meer aandacht krijgen dan het geval was."

Leen Looyen: "Ik ben blij dat we Mario Been hebben kunnen aantrekken als nieuwe hoofdtrainer. De manier waarop hij werkt, omgaat met de spelers en zijn voetbalvisie spreekt ons enorm aan. We hebben veel vertrouwen in Mario, zijn staf en selectie." Hierna stelde Leen Looyen de nieuwe spelers kort voor en gaf hij aan dat hij hoopt in samenwerking met de investeerders nog drie tot vier spelers te kunnen aantrekken." Verder gaf ook Looyen aan dat de jeugdopleiding erg belangrijk is: "Met de doorstroming van Theo Dams en Bas Bakker voldoen we aan onze doelstelling om ieder jaar 2 spelers te laten doorstromen naar de 1e selectie." Looyen besloot zijn toespraak met de woorden dat iedereen binnen NEC er alles aan zal doen om de selectie zo spoedig mogelijk binnen haar mogelijkheden in de breedte en kwalitatief te versterken."

Tot slot was het woord aan de nieuwe trainer Mario Been: "Ik ben erg blij dat ik kan beginnen bij NEC Ik wil iedere dag plezier zien en hebben en dat de spelers met een lach op hun gezicht rondlopen, zowel op als om het veld. De groep is nog niet compleet, ik heb gelezen dat veel supporters ontevreden zijn dat transfers niet doorgingen, maar als je als NEC moet
concurreren met clubs als Feyenoord, wordt het een moeilijk verhaal." Been vervolgde: "Ik ga er vanuit dat er nog 3 tot 4 spelers bij gaan komen. Als de selectie compleet is zal ik mijn doelstelling voor dit seizoen bekend maken." "We zullen niet alle wedstrijden gaan winnen, maar we zullen een moeilijk te verslaan team worden dat met veel plezier en inzet voor het publiek gaat spelen. We gaan voor een fantastisch jaar!"

Hierna vertrok het gezelschap naar het zonovergoten trainingscomplex voor de eerste training van het seizoen 2005-2006. Onder toeziend oog van een behoorlijk aantal supporters en onder anderen oud-speler Björn van der Doelen werkte Been een pittige twee uur durende trainingssessie af.

Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan