Ruime nederlaag tegen Westerlo: 3 – 0

NEC speelde zaterdagavond in het Belgische Westerlo tegen KVC. Na een doelpuntloze eerste helft scoorde Westerlo in de tweede helft driemaal en werd de eindstand 3-0. Trainer Mario Been kon geen beroep doen op Edgar Barreto, Mark Otten, Ferne Snoyl en Patrick Pothuizen. Het viertal kampt met lichte blessures.

Na een matige eerste helft, waarin de beste kansen voor Westerlo waren, was de ruststand 0-0. Het spel van NEC verliep net als in de vorige duels nogal stroef. Bij Westerlo speelde oud-NEC’er Bart van den Eede de eerste helft mee.

In de tweede helft opende Delen in de 65ste minuut de score voor de Belgen. Tien minuten later verdubbelde Ogunsoto de score en in de laatste minuut strooide Mennes extra zout in de Nijmeegse wonden door de 3-0 aan te laten tekenen.

Trainer Mario Been reageerde op Omroep Gelderland als volgt op de nederlaag: "Die Belgen zijn veel verder. Voor rust haalden we een redelijk niveau." "Het was beter dan tegen Telstar, maar het probleem is nog steeds hetzelfde: met de kwaliteit die wij voorin hebben, creëeren we nog te weinig kansen. Daarnaast moet je reëel zijn. Voor Westerlo begint volgende week de competitie. Dat zie je terug. Zij waren zichtbaar scherper dan wij."

Scoreverloop:
65′ Delen 1-0, 74′ Ogunsoto 2-0, 90′ Mennes 3-0

Gele kaart: El-Akchaoui, Niedzielan (NEC)

Opstelling NEC: Gábor Babos; Günther Vanaudenaerde, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson (70′ Paul Jans), Youssef El-Akchaoui; Alexander Prent, Dominque Kivuvu (65′ Muslu Nalbantoglu), Saïd Boutahar, Rutger Worm (74′ Theo Dams); Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan.

Bron: NEC-Nijmegen