Plezier voorop bij familie Otten

De familie Otten is een echte Brakkenstein – familie. Bij het nieuwe zaterdagelftal van de Nijmeegse voetbalclub is vader Roger trainer en neemt zoon Mark, profvoetballer bij NEC, die taak zo nu en dan over. Zo ook afgelopen weekend, toen Roger keepte in de wedstrijd tegen Trekvogels.

Het is het eerste jaar dat Brakkenstein met een elftal op zaterdag voetbalt. De ploeg begon dan ook automatisch in de vierde klasse, waar het tot nu toe geen slechte indruk achter heeft gelaten. In de eerste drie wedstrijden werden zes punten bij elkaar gespeeld en ook afgelopen zaterdag wonnen de Nijmegenaren. De ploeg zette op eigen veld plaatsgenoot Trekvogels redelijk simpel opzij: 2-0.

Brakkenstein-keeper Roger Otten hoefde slechts tweemaal in actie te komen. De 46 jaar oude trainer stond op doel omdat zijn vaste keeper geblesseerd was.

"Ik heb vroeger wel eens gekeept bij Brakkenstein dus dit was een makkelijke oplossing", aldus Roger Otten.

Zijn plek op de bank werd overgenomen door zijn zoon, NEC-middenvelder Mark Otten.

 Het is wel handig als daar iemand zit met een beetje verstand van zaken. En als er iemand in de familie is die verstand van voetbal heeft is het Mark."

De jonge Nijmegenaar vindt het bovendien leuk om te doen. Zijn roots liggen, net als die van zijn vader, in de volkswijk Brakkenstein. In de D3 van de plaatselijke club werd hij opgemerkt door scouts van NEC, die volgens Roger Otten eigenlijk voor diens oudere broer kwamen. "Die stond echter reserve en Mark speelde op zijn positie, achterin. Hij deed het goed en kon uiteindelijk naar NEC komen."

Via Excelsior, waar hij aanvoerder was van het kampioenselftal, belande hij weer terug in Nijmegen en helpt hij bij Brakkenstein dus zo nu en dan zijn vader uit de brand.

"Hij komt ook regelmatig kijken", zegt Roger Otten enthousiast.

"Dan staat hij lekker langs de kant, of bij mij of twee jaar geleden nog bij zijn broer, die inmiddels gestopt is. Het liefst zou hij zich dan meteen omkleden om mee te doen. Even de boel goed neerzetten en dan lekker ballen. Bij NEC is de druk natuurlijk een stuk groter, hier gaat het nog vooral om plezier. Als het niet lukt, is dat jammer, maar volgende keer beter."

Dat plezier staat duidelijk voorop bij het kersverse zaterdagelftal, hoewel iedereen zijn uiterste best doet. Doelstelling voor dit jaar is een leuk seizoen draaien. Als dat eenmaal goed loopt moet de ploeg, liefst met goed voetbal, bovenin mee gaan doen. "Maar wel in die volgorde, goed voetbal vóór resultaat. We gaan niet met elf man voor de goal hangen en hopen op die ene uitbraak", aldus Roger Otten.

De trainer werd door de spelers zelf gevraagd om het nieuwe elftal te komen begeleiden. "Ik heb hier wat jeugdteams getraind en heb met al die jongens wel een keer gewerkt. Ze kwamen naar me toe met de vraag of ik op zaterdag hun trainer wilde zijn. Hartstikke leuk natuurlijk."

Zeker nu zijn zoon ook bij het elftal betrokken is. En hoewel het een echte voetbalfamilie is, gaat het ook wel eens ergens anders over thuis.

"We praten er wel over natuurlijk, maar het is niet overdreven. Als ik naar een wedstrijd of training van Mark ben wezen kijken dan zeg ik wel eens wat. Of het ook nuttige tips zijn die ik hem geef? Geen idee, dat moet je maar aan hemzelf vragen, haha."

Brakkenstein overheerste zaterdag in het duel met stadgenoot Trekvogels, vooral via Koen Adolfs. In de tweede helft opende de buitenspeler dan ook de score. Adolfs draaide goed weg in het zestienmetergebied en schoot de 1-0 binnen.

Brakkenstein vergrootte de druk vervolgens en vanuit een vrije trap verdubbelde Remco van Rijswijk de score uiteindelijk. Het zou uiteindelijk bij 2-0 blijven, ondanks een groot aantal prima kansen voor de thuisploeg.

Prima start dus voor Brakkenstein: negen punten uit vier wedstrijden. En ook niet onbelangrijk: er heerst een goede sfeer. Want dat blijft volgens Roger Otten het allerbelangrijkste.

Vanuit de goal was zaterdag tegen Trekvogels dan ook geen kwaad woord te horen. Alleen maar opbouwende kritiek en vooral: aanmoedigend geschreeuw.

Zoals het hoort op de zaterdagmiddag.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan