Play-offs: De nummer 1 van chaos

Wie de Voorzet gisteren bekeek op TV Gelderland zal met verbazing hebben opgemerkt dat Vitesse de beker met de titel de nummer 1 van Gelderland mocht ontvangen. Je zou kunnen denken dat hier Arnhemse invloeden of voorkeuren een rol spelen of dat de omkoping in het betaalde voetbal echt aan het doorslaan is, maar de enige fout die TV Gelderland verweten kan worden is dat ze geen duidelijke uitleg hebben gegeven. Dat hebben ze geweten daar op de redactie, want het aantal Nijmeegse e-mailtjes was vandaag bijzonder groot.

Maar de echte schuld ligt weer eens bij onze vrienden in Zeist. De KNVB heeft na de play-offs een nieuwe ranglijst opgemaakt, waarop Vitesse één plaats boven ons staat. Ze hebben dit moeten doen op last van de Uefa, die de play-offs alleen goed zouden keuren, wanneer er na de play-offs een nieuwe eindstand zou worden opgemaakt.

En zo wordt duidelijk dat die play-offs dus niet alleen een paar bonuswedstrijdjes zijn voor Europees voetbal, maar ook dat de eindstand nog gewijzigd wordt, iets waar vooraf nergens en door niemand over is gecommuniceerd. De play-offs worden gebracht als wedstrijden om Europees voetbal, maar in feite is het veel meer, want ook de eindstand in de competitie wordt ermee bepaald. Twee slechte wedstrijden in de play-offs kan dus een plaats of 4 schelen in de uiteindelijke eindstand!

Hoe zit het eigenlijk met TV-gelden, die worden toch bepaald door de eindrangschikking? Betekent dit dan dat Ajax nu meer krijgt dan AZ? Marc Loosen, financieel directeur bij NEC gaf aan dat daarover was afgesproken dat de eindstand van de normale competitie hiervoor bepalend zou zijn.

Blijven nog andere vragen open: Wat gebeurt er met de eredivisieranglijst aller tijden? Lopen we nu uit op Vistas of loopt Vistas nu op ons in? Hoe wordt die uiteindelijke ranglijst van dit jaar bepaald? Worden de behaalde punten opgeteld bij die van de normale competitie of is één keer meer winnen van een ander genoeg om een club te passeren?

Hoe dan ook… Eén ding wordt steeds duidelijker: Het wordt er niet duidelijk op met die play-offs, reden temeer dus om die play-offs een enkele reis Arnhem te geven! En dan geef ik er nog gratis een beker bij ook nog! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan