Nogmaals EVV

Vorige week is er, niet geheel buiten ons om, een hoop commotie ontstaan over de wedstrijd in Echt. Zelfs de Gelderlander is er op gesprongen. In die krant was vorige week een commentaar van NEC in de persoon van Marc Loosen te lezen. Hij gaf aan dat alles genuanceerder lag en vooral dat wat de veiligheidsman in Echt tegen ons heeft gezegd, niet zou kloppen. Hij zou geschrokken zijn en zich tegenover ons hebben ingedekt.

Omdat hier de schuld toch weer afgeschoven lijkt te worden richting Echt en DTH, hebben we besloten nog een keer met de veilgheidscoördinator van EVV in contact te treden.
Voorafgaand aan de wedstrijd afgelopen woensdag hebben wij hem in Echt nog persoonlijk gesproken. Op dat moment wilde hij het gebeurde nog toelichten. Uit dat gesprek bleek dat hij nog steeds achter zijn eerdere bericht stond. Dit duidt er in onze ogen op dat de waarheid opnieuw door NEC wordt verdraaid, deze keer door Marc Loosen in De Gelderlander. Verder bleek ook dat onze veiligheidscoördinator (voor alle duidelijkheid, we doelen nog steeds op die van Echt!) nu verwijten worden gemaakt door NEC en de KNVB. De details van dit gesprek zijn overigens in de komende DTH te lezen, die als alles goed gaat komende vrijdag wordt verkocht. Later hebben wij hem nog het letterlijke krantenbericht, op zijn verzoek per e-mail, voorgelegd. Helaas kregen wij daarop de volgende reactie:

“Geachte supporters,
Naar aanleiding van ons gesprek tijdens de rust van de bekerwedstrijd EVV – NEC hier
een korte reactie.
Tijdens de nabespreking van de bovengenoemde wedstrijd is ook de problematiek rond
de uitkaartverplichting en de hieruit voortvloeiende commotie besproken. Op
uitdrukkelijke wens van EVV is mij gevraagd inhoudelijk niet meer op deze zaak in te
gaan om verdere ophef te voorkomen. Nogmaals wil ik er op wijzen dat de gang van
zaken vooraf en het gemis aan een duidelijke communicatie jammer genoeg veel
onnodige onrust heeft veroorzaakt.
Ik hoop dat jullie begrip hebben voor dit standpunt en wens jullie als supporters
van NEC heel veel succes toe in de toekomst!
Met vriendelijke groet,
Paul Gulikers”

Het lijkt er op dat de druk om een en ander onder de pet te houden de goede man uiteindelijk te veel is geworden. Jammer. Uit de bovenstaande mail blijkt in onze ogen dat de verwijten door NEC en de KNVB en de daarmee gepaard gaande druk hun uitwerking niet hebben gemist.

DTH is hier zeer verbolgen over. Kennelijk is, waar het om supporterszaken gaat, zwijgen en verhullen de norm. Bovendien schuift NEC voor de tweede keer de schuld af. De eerste keer betrof het de schuld aan de maatregelen zelf, nu betreft het de schuld aan de onjuiste voorstelling van zaken.

Het zou NEC sieren ruiterlijk en publiekelijk te erkennen dat onjuist is gehandeld. Zolang dat niet gebeurt en de reflex blijft bestaan anderen de zwarte piet toe te schuiven zien wij geen reden NEC ook maar enig vertrouwen te schenken. Wij zullen doorgaan met onze pogingen de werkelijke gang van zaken rondom uitwedstrijden boven tafel te krijgen. Wij hopen dat wij daarin gesteund worden door de supportersverenigingen, die daarin in onze ogen ook (juist!) een taak hebben. Gezien de gang van zaken rondom de wedstrijd in Echt zullen we alle steun nodig hebben.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.