NEC zoekt geld voor Holman

NEC liep zaterdagavond tegen Westerlo een forse 3 – 0 nederlaag op. Het verlies tegen de Belgische middenmoter maakte duidelijk dat het niet loopt.

Het ziet er naar uit dat de Nijmeegse clubleiding binnenkort opnieuw een spaarvarken zal moeten stukslaan. De oefencampagne heeft voor alles duidelijk gemaakt dat de jonge ploeg van Mario Been kwaliteit tekort komt voor een plek in het linkerrijtje.

Achterin zit het wel snor, al liet de NEC-defensie tegen Westerlo flink wat steken vallen. De andere linies baren meer zorgen. Het middenveld is talentvol, maar erg jong. Saïd Boutahar, nog geen 24, is de meest ervaren man. Overigens ontbraken in Westerlo basiskrachten als Ferne Snoyl (rug), Mark Otten (hamstring) en Edgar Barreto (lies) met lichte blessures. Daardoor speelde Dominique Kivuvu, nog jonger dan de rest, voor het eerst in de basis.

Hoewel het aantrekken van een ervaren regelaar en mannetjesputter geen overbodige luxe lijkt, legt Mario Been vooralsnog prioriteit bij het halen van een extra aanvaller. De NEC-coach is ontevreden over de manier waarop de spitsen Denneboom en de Pool Niedzielan hun rol vervullen. Been verwijt de twee dat zij te weinig bewegen en daardoor moeilijk aanspeelbaar zijn. Hij heeft bij de Nijmeegse clubleiding aangedrongen op de komst van Brett Holman.

Been heeft het afgelopen seizoen bij Excelsior met de 22-jarige Australiër gewerkt. „Brett is een beweeglijke, doelgerichte speler die iets aan ons spel kan toevoegen. Wij creëren te weinig, met hem in de ploeg kan dat veranderen.“

Of NEC erin slaagt Holman in te lijven, is de vraag. De Australiër speelde de afgelopen seizoenen bij Excelsior, maar staat tot het einde van komend seizoen bij Feyenoord op de loonlijst.

De Rotterdamse club wil best van hem af, maar verlangt wel een substantiële afkoopsom. Technisch directeur Leen Looyen schatte zaterdagavond de kans dat hij komt niet hoog in. Looyen zag NEC tegen Westerlo in de tweede helft hardhandig omver worden geblazen door treffers van Delen, Patrick Ogunsoto en Mennes.

Opstelling NEC: Babos; Vanaudenaerde, Wisgerhof, Olsson (68. Jans), El-Akchaoui; Prent, Kivuvu (62. Muslu), Boutahar, Worm (75. Dams); Denneboom, Niedzielan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan