NEC verslaat FC Zwolle in Garderen: 2 – 0

NEC speelde woensdagavond de tweede wedstrijd in de oefencampagne van het seizoen 2006-2007. De wedstrijd werd gespeeld op het schitterend gelegen veld van Veluwse Boys in Garderen, waar de selectie van Mario Been een aantal dagen op trainingskamp is.

Been stuurde opnieuw een herkenbare 4-4-2 formatie het veld in waarbij het middenveld werd gevormd door Worm, Otten, Boutahar en Snoyl. Paul Jans en Romano Denneboom vormden het aanvalsduo. Dominique Kivuvu, Edgar Barreto en de laatste aanwinst Günther Vanaudenaerde kwamen nog niet in actie en bekeken de wedstrijd vanaf de reservebank. Bij FC Zwolle begonnen twee oude bekenden van NEC in de basis: Ivo Rossen en Stefan Jansen.

Vanaf het beginsignaal was NEC de ploeg die het initiatief had. De ploeg had meer balbezit dan de Zwollenaren, maar het spel oogde onwennig. Logisch gezien het grote aantal nieuwe spelers en de korte tijd dat men in training is. NEC wist het balbezit echter niet om te zetten in doelgevaar tegen het goed georganiseerd spelende Zwolle. Ook achterin bij NEC stond het goed waardoor er voor beide doelen nauwelijks sprake van gevaar was.

Waar het verschil tussen beide teams in de eerste helft niet echt zichtbaar was, was het dat in de tweede helft wel duidelijk. Met het inbrengen van Andrzej Niedzielan kwam er voorin meer beweging en daardoor gevaar. In de 66ste minuut brak Niedzielan door aan de rechterkant na een goede dieptepass van aanvoerder Peter Wisgerhof. De Pool behield het overzicht en bediende Paul Jans op maat. De lange spits passeerde de Zwolse doelman eenvoudig: 1-0.

Acht minuten voor tijd werd het 2-0 door Guillano Grot, die even daarvoor in het veld was gekomen voor Jans. Rutger Worm leverde vanaf de rechterkant een perfecte voorzet af die fraai door Grot werd binnengekopt.

De selectie keert zaterdagmiddag weer terug in Nijmegen en speelt die dag om 17:00 in Malden een wedstrijd tegen Juliana’31.

NEC – FC Zwolle 2 – 0
Scoreverloop: 66′ Jans 1-0, 82′ Grot 2-0

Opstelling NEC : Gábor Babos (46′ Raymon van Emmerik); Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson (65′ Patrick Pothuizen), Youssef El-Akchaoui; Rutger Worm, Mark Otten, Saïd Boutahar (46′ Alexander Prent), Ferne Snoyl; Paul Jans (75′ Guillano Grot), Romano Denneboom (46′ Andrzej Niedzielan).

Opstelling FC Zwolle : Diederik Boer, Wesley Zandstra, Marcel Akerboom, Albert van der Haar, Niklas Moisander, Ivo Rossen, Silvino Soares, Jordy Zuidam, Stefan Jansen, Anton Jongsma, Tjeerd Korf.

Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan