Jones in selectie voor wedstrijd tegen Ajax

Bij Ajax – NEC zijn alle schijnwerpers morgen gericht op Klaas Jan Huntelaar. De Nijmegenaren hopen in de schaduw stiekem een puntje mee te grissen.


„Eén puntje? Dat zijn er twee te weinig“, grijnst Ronnie de Groot. „Maar zonder gekheid: voor een gelijkspelletje in de Arena zou ik wel tekenen. Onmogelijk is dat trouwens niet. Zo geweldig speelt Ajax de laatste tijd ook niet.“


De Groot zag Ajax afgelopen woensdag aan het werk toen de ploeg van trainer Danny Blind een oefenduel speelde bij eerstedivisionist Haarlem. Het potje was vooral bedoeld om Klaas Jan Huntelaar, vorige week overgenomen van Heerenveen, te laten wennen aan zijn nieuwe medespelers.


„Het was niet om aan te zien“, vond De Groot. „Maar dat had ook te maken met het feit dat ze die ochtend nog een pittige strandtraining hadden afgewerkt. Ze speelden 4-4-2 met Huntelaar als aanspeelpunt, terwijl Rosenberg vaak de diepte zocht. Echt soepel liep dat niet. Je kunt zien dat ze nog zoekende zijn.“


NEC kan een beroep doen op David Jones. De Engelse middenvelder wordt de rest van het seizoen gehuurd van Manchester United, en gisteren werd de vrijgave geregeld. „Tegen Ajax zit Jones bij de selectie“, zegt Wilfried Brookhuis. De kans dat Jones in de basis begint is echter klein.


De Nijmeegse selectie is, afgezien van de revaliderende Bart van den Eede, compleet. Ook Jasar Takak, die de laatste twee duels miste, is inzetbaar.


Vermoedelijke opstellingen
Ajax: Stekelenburg; Heitinga. Grygera, Vermaelen, Juanfran; De Jong, Maduro, Emanuelson; Huntelaar, Rosenberg.
NEC: Babos; Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Barreto, Van der Doelen, Boutahar, Tininho; Denneboom, Niedzielan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan