Arno Arts als jeugdtrainer aan de slag bij NEC

Arno Arts gaat als jeugdtrainer aan de slag NEC. Hij gaat de B1 coachen. Lodewijk de Kruijf kan daardoor doorschuiven naar de A1.

Arno Arts (37), die in 1986 in het betaalde voetbal debuteerde bij NEC, liep als trainer ook al een tijdje rond in Nijmegen. "Meteen toen ik anderhalf jaar geleden gestopt ben, heb ik bij Wim Rip (trainer van Jong NEC, red.) mijn stage gedaan voor Oefenmeester 2. Dit seizoen ben ik zijn assistent."

Dat klikte zo goed dat Arts werd uitgenodigd voor een gesprek met technisch directeur Leen Looyen en hoofd opleidingen Wilfried Brookhuis. "Er is besloten dat ik de B1 ga doen", zegt Arts. "Ik deed ook nog iets bij Achilles’29, maar dat was eigenlijk vooral aftrainen. Dat blijf ik ook gewoon doen."

Arts loopt de rest van dit jaar stage en is vanaf 1 januari 2007 in dienst van NEC. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar.

Daardoor kan de huidige B1-trainer, Lodewijk de Kruijf, doorschuiven naar de A1. Daar zit hij zaterdag al op de bank in de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Eerder wilde NEC De Kruijf het liefst bij de B1 houden. "Dat is het best voor zo’n team", zegt hoofd opleidingen Wilfried Brookhuis. "Maar dit was toch de beste optie."

De Kruijf is er blij mee. "Al heb ik het nu fantastisch naar mijn zin, ik wil telkens een stap omhoog zetten. Dit is zo’n stap. Zaterdag ga ik al met de A1 mee naar Roda JC en de volgende dag coach ik ook nog de B1. Het is de bedoeling dat Arno dat daarna overneemt."

Marcel van der Sloot
Na zijn vier doelpunten van afgelopen vrijdag tegen AGOVV dook bij NEC opnieuw de naam op van TOP-speler Marcel van der Sloot. Tot ongenoegen van technisch directeur Leen Looyen. "Dat is een goede speler voor de eerste divisie. Zijn zaakwaarnemer (Frank Schouten, red.) heeft dit in de wereld gebracht. Hij heeft me al gebeld om zijn excuses te maken."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan