Takak kent zijn collega’s al bij naam

NEC begroette gisteren een nieuwe werkkracht. Jasar Takak, net niet goed genoeg voor de hoofdmacht van PSV, wordt door de landskampioen voor de rest van het seizoen verhuurd. De middenvelder verheugt zich op zijn debuut tegen Feyenoord.

De Nuilers, de vrolijke vutters die elke dag de trainingen van NEC gadeslaan en van kritische kanttekeningen voorzien, zijn het er niet over eens. „Die Takak komt oorspronkelijk uit Armenië”, meent de een. „ Ben je gek, het is een Syriër”, weet zijn maat zeker. Als de kersverse NEC’er halverwege zijn eerste training op het Goffertcomplex even naar de kant loopt voor een slokje water, trekt de brutaalste van het stel de stoute schoenen aan. Takak kijkt de man met licht gefronste wenkbrauwen aan en antwoordt koeltjes: „ Nee hoor, ik ben Nederlander.”

Jasar Takak, al vanaf zijn elfde verbonden aan PSV, begon gisterochtend aan zijn missie in Nijmegen. Voor de 23- jarige voetballer uit Sint- Michielsgestel is het alweer zijn derde avontuur als huurling. Omdat hij in het Eindhovense sterrenensemble toch niet veel speeltijd zou krijgen, stuurde Guus Hiddink hem twee jaar geleden naar FC Zwolle om ervaring op te doen. „ Daar heb ik een fantastisch jaar gehad”, vertelt NEC’s nieuwste aanwinst als hij zijn eerste training er op heeft zitten. „ Ik kwam pas kijken, voor mijn ontwikkeling was het fantastisch om op dat niveau te kunnen spelen. Ik speelde in Zwolle alles, was een belangrijke speler in het elftal, ook al omdat ik acht keer scoorde. Het was alleen jammer dat we degradeerden.”


Ook vorig seizoen kreeg Takak te horen dat hij bij PSV niet op een basisplaats hoefde te rekenen, zeker toen Van Bommel uiteindelijk besloot om zijn contract in Eindhoven uit te dienen. Takak zocht daarop opnieuw zijn heil buiten Eindhoven. In eerste instantie dacht De Graafschap de middenvelder in te kunnen lijven. Maar omdat Takak er weinig voor voelde weer een jaar degradatievoetbal te spelen, koos hij voor RKC. „ In Waalwijk had ik te maken met Erwin Koeman. Die kende mij natuurlijk van PSV en wilde me er graag bij hebben. Het grote verschil met het jaar ervoor was dat we bij RKC wat meer naar voren voetbalden. En wat ook wel prettig was: we wonnen wat vaker.” Pikant: Takaks eerste doelpunt in Waalwijkse dienst scoorde hij in oktober van het vorig jaar tegen NEC. Afgelopen maandag, twee dagen voor zijn transfer naar Nijmegen rond kwam, speelde Takak nog met Jong PSV tegen de beloften van NEC. „ Ze hadden me een paar keer goed te pakken”, grinnikt hij. „ Geeft niks, overtredingen horen er ook bij.”

Hoewel Takak buiten de lijnen een wat verlegen indruk maakt, verstopt hij zich tijdens zijn eerste training bij NEC geenzins. Dwingend eist hij ballen op, waarbij opvalt dat hij zijn nieuwe collega’s al op zijn eerste werkdag bij naam kent. „ Ik hou het voetbal goed bij”, legt hij later desgevraagd uit. Over zijn nieuwe ploeg en in het bijzonder over zijn rol daarin, wil Takak niet veel kwijt. „ Natuurlijk heb ik het daarover met de trainer gehad. Ik kan alleen maar zeggen dat hij me graag op het middenveld wil laten voetballen. Op welke positie precies? Dat moet je maar aan de trainer vragen.” 

Cees Lok laat er geen twijfel over bestaan dat hij Takak niet voor de bank of voor de breedte heeft gehaald. „ Ik ben erg blij met Takak. Hij is een allround middenvelder, maar wel een die veel diep gaat. Dat is een kwaliteit die we nog niet hadden, de middenvelders die we hebben komen vooral inde bal. Door de komst van Takak krijgen we veel meer opties. Uiteraard zal het wel consequenties hebben voor andere spelers, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen. We spelen pas over anderhalve week tegen Feyenoord. Eerst maar eens kijken wie er tegen die tijd allemaal fit zijn.” Takak kijkt intussen reikhalzend uit naar zijn debuut in De Kuip. „ Ik heb enorm veel zin om te laten zien wat ik kan. En dat Erwin Koeman daar trainer is, maakt het natuurlijk extra speciaal.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan