Statement NEC inzake alcoholverkoop

Via de Supportersvereniging NEC is gevraagd of NEC via haar website kan communiceren wat zij vindt van de ontstane situatie aangaande de beperkende maatregelen van alcoholverkoop in de Eendracht rondom de thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag, Ajax en Vitesse. Middels dit bericht geven wij hieraan graag gehoor.
 
 Allereerst lijkt het goed om de omvang van de maatregel duidelijk te maken. Het is in tegenstelling tot de overige wedstrijden bij deze 3 wedstrijden niet toegestaan om tussen 11.30 uur en 14.30 uur volledig alcoholhoudend bier te verkopen. Wel mag er in die uren laag alcohol houdend bier (zogenaamd evenementenbier) worden geschonken. Na aanvang van de wedstrijd mag er wel weer volledig alcoholhoudend bier worden geschonken.
 
 Deze maatregel is een uitvloeisel van het gesloten convenant tussen de gemeente Nijmegen, de politie en NEC waarin afspraken staan omtrent de wedstrijdorganisatie. Alle wedstrijden worden daarbij in een veiligheidscategorie ingedeeld waarbij er dit seizoen in totaal 8 wedstrijden in de hoogste veiligheidscategorie zijn ingedeeld. In eerste instantie wilde de gemeente bovengenoemde maatregel voor alle 8 wedstrijden in werking stellen maar op basis van argumenten heeft NEC de convenant partners ervan kunnen overtuigen dat de maatregel voor alleen deze 3 wedstrijden zou kunnen gelden.
 
 Het moment van bekendmaking richting de supportersvereniging en de Sportclub NEC had zeker eerder gekund. Hiervoor is in eerste instantie de gemeente Nijmegen de eerst aangewezen partij aangezien het hier een maatregel van openbare orde betreft. Vorige week vrijdag is SC NEC door de directie van NEC informeel van de maatregel op de hoogte gesteld en afgelopen maandagochtend is hetzelfde gebeurd richting het bestuur van de supportersvereniging.
 
 De alcoholbeperkende maatregelen gelden niet voor de Goffert Gaanderij. Dit omdat het hier een besloten bijeenkomst betreft waar alleen leden van de OSRN toegang toe hebben.
 
 De directie van NEC is van mening dat het hier om een maatregel gaat met beperkte gevolgen die niet uit zijn verband moet worden getrokken. Natuurlijk zouden ook wij liever zien dat er bij geen enkele wedstrijd welke vorm van beperkende maatregel dan ook zou moeten worden opgelegd maar helaas is dat niet de praktijk van heden. Wij hopen op begrip van onze supporters voor deze maatregel en hopen dat zoals gebruikelijk veel supporters voorafgaand aan en na afloop van de wedstrijden De Eendracht zullen bezoeken.
 
 Wij wensen u nu al een fijne wedstrijd zondag a.s.
 
 Met vriendelijke groet,
 
 Namens directie NEC 
 Jacco Swart

Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan