Reacties na PSV-NEC

Na vijf wedstrijden op rij zonder zege wordt de druk hoger bij NEC. De komende wedstrijden tegen RKC (thuis) en RBC (uit) zijn cruciaal. “We moeten daarin drie punten pakken”, realiseert ook aanvoerder Robbie Wielaert zich. “Zelfs Willem II heeft meer punten gepakt sinds de hervatting. Dat zegt toch wel iets. Hoe het verder gaat, hebben we zelf in handen.” De snelle wissel van Van Den Eede vond Wielaert begrijpelijk. “Dat heeft de trainer uitgelegd. We hebben als elftal onze taken niet goed uitgevoerd en dus niet goed gespeeld. Dat is met inzet alleen niet te compenseren.”


Sinds de winterstop waren er steeds aanknopingspunten in de wedstrijden van NEC om puntenverlies positief te benaderen. Tegen PSV werd daarvoor te lang en te slecht gespeeld. Een klein half uurtje was het, alles bij elkaar, niet onaardig wat NEC liet zien. Maar het resterende uur was bedroevend. “Toen stond het elftal als los zand”, vond Cees Lok. “Wij konden na de openingsfase hun opkomende mensen steeds niet goed opvangen.” Vijf wedstrijden op rij weet NEC al niet te winnen. Lok: “Dat lijkt erg, maar met ons spel gaan we vanzelf winnen. Ik heb voldoende goede dingen gezien.”


NEC begon gewaagd met drie spitsen en een aanvallende middenvelder. Na een half uur moest NEC-trainer Cees Lok dat herstellen. Nieuwkomer en aanspeelpunt Bart Van Den Eede werd geslachtofferd. Björn van der Doelen verving hem. Het was een tactische wissel, maar dat werd niet begrepen door de aanvallers. Romano Denneboom keek vragend naar de kant. Van Den Eede zelf beende boos langs Lok, die nog probeerde uitleg te geven. “Bart speelde goed maar er was geen balans op het middenveld”, zei Lok. “Ik snap dat hij teleurgesteld is”. Van Den Eede zelf wilde ‘liever niets zeggen’.

Bron: Omroep Gelderland/NECfan

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan