Pacal Heije schiet Jong NEC langs Roda JC

Jong NEC blijft ook onder de nieuwe trainer Wim Rip succesvol. In zijn tweede wedstrijd als opvolger van de tot hoofdtrainer benoemde Cees Lok behaalde de Wageningse oefenmeester gisteravond met het beloftenteam van NEC een belangrijke overwinning bij Jong Roda JC: 0-1. De Nijmegenaren blijven daarmee ongeslagen op de tweede plaats in het voetspoor van koploper Sparta staan en houden het als derde geklasseerde Roda JC op veilige afstand.

Voor de winnende treffer van de inhaalwedstrijd in Kerkrade tekende Pascal Heije. Na een kleine tien minuten schoot de middenvelder op doel. De bal werd licht van richting werd veranderd en verdween onhoudbaar in het Roda-doel: 0-1. De thuisclub had daarvoor in de openingsminuut de eerste kans van de wedstrijd gekregen. Doelman Raymon van Emmerik werd omspeeld, maar Chaimil Mormon gleed de bal nog van de doellijn.

Daarna was het Jong NEC wat de klok sloeg. “We lieten alleen te veel kansen liggen, waardoor we het onszelf nog moeilijk hebben gemaakt”, oordeelde Rip. De beste Nijmeegse kans voor rust was voor Roel Hendriks. Hij kon een voorzet van Thijs Hendriks vrij inkoppen, maar mikte in de handen van de Limburgse keeper.

Na rust zette Roda JC alles op de aanval, maar gevaarlijk werd de thuisclub nauwelijks. De uitvallen van NEC waren gevaarlijker . “We kregen drie, vier kansen om uit te lopen, maar ook die gingen er helaas niet in”, vervolgde Rip. “Maar we raakten niet in paniek en bleven goed voetballen.”

Thijs Hendriks was nog het dichtst bij een tweede treffer toen hij uit een pass van Rutger Worm de paal raakte. Pas twee minuten voor tijd kreeg NEC het even benauwd toen een bal ongelukkig van richting werd veranderd door verdediger Sven Werkhoven. Van Emmerik bracht echter redding.

Jong NEC speelt volgende week dinsdag opnieuw een inhaalwedstrijd. Om 19.30 uur komt in het Goffertstadion Jong FC Dordrecht op bezoek.