Onthulling levensgrote Nijmegen-Tattoo op 4 december

Het was enkele weken geleden al bekend, maar woensdagmiddag is de officiële toestemming gekomen: er komt een levensgrote Nijmegen-tatoeage van de bekende tattoeëerkunstenaar Henk Schiffmacher op één van de buitenmuren van de tribunes van het McDOS Goffertstadion. Het kunstwerk zal op op 4 december worden onthuld.

De tatoeage (van vier bij vijf meter) wordt komende week op het stadion aangebracht door Schiffmacher in samenwerking met de Nijmeegse graffitikunstenaar Michel Alders. Op zondag 4 december wordt het kunstwerk voorafgaand aan de wedstrijd N.E.C. – Vitesse onthuld door Schiffmacher en een prominente oud N.E.C.-speler.


Schiffmacher heeft begin dit jaar de officiële Nijmegen 2000 Tattoo ontworpen. Dat was in het kader van Nijmegen 2000 jaar stad. Wat aanvankelijk een enkele tatoeage zou worden werd uiteindelijk een serie van vier afbeeldingen. Eén daarvan heeft Schiffmacher aangepast voor het N.E.C.-stadion. „Het is een geschenk aan de supporters van de Nijmeegse voetbalclub”, zegt galeriehouder Rien Otto van Magenta in De Gelderlander. „We hebben voor 4 december gekozen, omdat dan de wedstrijd N.E.C.-Vitesse wordt gespeeld”, vervolgt Otto. „Dit jaar bestaat N.E.C. 105 jaar en deze zondag speelt de club zijn 1000ste eredivisiewedstrijd. Een mooie gelegenheid voor een feestelijke onthulling”, meent hij. 

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan