Onnodige nederlaag NEC tegen Bochum

NEC heeft in Duitsland een ruime maar ook geflateerde nederlaag geleden tegen Vfl Bochum. De Nijmegenaren verloren met 4-0.

NEC hielp zichzelf vanaf het beginsignaal in de problemen tegen het naar de 2.Bundesliga gedegradeerde Bochum. Al na 40 seconden was het 1-0. Jeffrey Leiwakabessy verzuimde de bal weg te werken, leed balverlies en de Braziliaan China scoorde.

Trainer Cees Lok greep al na 19 minuten in. Hij wisselde Muslu voor Boutahar en ging 3-4-3 spelen. Dat pakte goed uit. NEC had het duel onder controle, maar kreeg amper kansen op de gelijkmaker.

Ook na rust domineerde NEC. Wielaert brak na een kwartier door, maar kon het niet afmaken.

Kort daarna stond Denneboom aan de basis van de beste Nijmeegse aanval, die Niedzielan bereikte. De Pool gaf voor vanaf de achterlijn, vond het hoofd van Van den Eede, maar de Belg miste de volledig vrije kopkans.

Daarna nam Bochum, dat volgend weekend aan de competitie begint het initiatief over. Dat deden ze doeltreffend met in de slotfase doelpunten van China, Edu (strafschop na een overtreding van Wisgerhof) en weer Edu.

Bron: Omroep Gelderland