Niemand snapt stap van Lok

De kerstborrels van NEC hebben het in zich. Vorig jaar kreeg Johan Neeskens na het feestje zijn congé, gisteren liet Cees Lok weten dat hij per direct opstapt.


Niet alleen de beslissing zelf, ook het moment waarop Lok opstapt roept vragen op. NEC speelt morgenavond een belangrijke bekerwedstrijd bij AZ. Van een fatsoenlijke voorbereiding kan natuurlijk geen sprake zijn.


De Nijmeegse club was aan een ongekend goede serie bezig. De ploeg bleef zeven wedstrijden achtereen ongeslagen en klom door die reeks op van de zeventiende naar de vierde plaats op de ranglijst. Afgelopen zondag kreeg het elftal uit bij FC Groningen voor het eerst in twee maanden klop (3-0). Een dag later stapt Lok op.


Gisteravond was het crisisberaad in De Goffert. Voorzitter Hans van Delft, sponsor Frans Hendriks, maar ook wethouder van sportzaken Paul Depla die gisteren te gast was op de kerstborrel van de Nijmeegse club, zaten de hele avond in het spelershome. Daarbij werd vooral gegist naar de redenen van de onverwachte beslissing van de trainer.


Kort voor middernacht verliet het gezelschap in bedrukte stemming het Goffertstadion. Van Delft weigerde te reageren. „In het belang van NEC kan ik geen commentaar geven. Lok heeft vanmiddag om drie uur zijn beslissing aan de directie meegedeeld. Hij heeft zijn besluit ook gemotiveerd, maar daar kan ik niets over zeggen, om de eenvoudige reden dat ik nog niet met mijn trainer heb gecommuniceerd. Het enige dat ik kwijt wil is dat ik geen conflict met hem heb. En verder ben ik, net als iedereen, verbijsterd.“


Lok zelf was gisteravond niet bereikbaar voor een toelichting op zijn onverwachte ontslagaanvraag.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan