NEC verwacht minder risicowedstrijden

Vitesse, Ajax en ADO Den Haag; NEC verwacht dat alleen de wedstrijden tegen deze clubs volgend seizoen nog in de categorie ‘risicowedstrijd’ vallen. Voor dit seizoen kregen nog acht wedstrijden het stempel riskant.


Vooral de invoering van een ‘uitkaart’ maakt de wijziging mogelijk. De persoonsgebonden kaart met foto hebben supporters volgend jaar nodig om naar uitwedstrijden te gaan. “Daardoor verwachten wij dat er minder supporters met clubs meekomen die problemen geven”, zegt financieel directeur Marc Loosen. “Door die kaart is het straks makkelijker deze mensen aan te pakken en blijven de goede bezoekers over. Je moet als club af en toe het lef hebben om iets te proberen. In het stadion zijn zulke goede maatregelen genomen dat er niet veel meer kan gebeuren.”


Een ander fenomeen baart Loosen wel zorgen. Supporters zoeken elkaar steeds vaker in de binnenstad van de ontvangende club op. Recent probeerden NEC-supporters nog om in Eindhoven PSV-fans uit te dagen. “Wij zijn bezorgd over deze stedentrips. De rechter heeft laatst bepaald dat dit niet onder voetbalgerelateerd geweld valt. Maar deze supporters zijn wel slecht voor de naam van de club.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan