NEC speelt komende tijd met twee spitsen

De training van NEC begon gisteren een halfuurtje later dan gewoonlijk. Trainer Cees Lok had zijn manschappen eerst nog iets mee te delen: tot nader order speelt de Nijmeegse ploeg met vier middenvelders en twee aanvallers.


Lok kwam tot zijn beslissing toen duidelijk was geworden dat de blessureperikelen in de voorhoede onverminderd aanhouden.


“Op deze manier blijven me aanmodderen en komen we niet toe aan een eigen, herkenbare speelwijze”, aldus de NEC-coach.


“Vanavond tegen Heracles ontbreekt Romano Denneboom. Hij heeft last van een buikspier, maar wat de precieze oorzaak is van de problemen, wordt maar niet duidelijk. Na het weekeinde wordt hij uitgebreid onderzocht. Het is zelfs niet uitgesloten dat een operatie noodzakelijk is. Bovendien heeft Andrzei Niedzielan deze week maar één keer kunnen trainen.”


Om die redenen heeft de oefenmeester besloten dat NEC zich de komende tijd helemaal richt op 4-4-2.


Lok: “Gedwongen door de omstandigheden hebben we dat systeem al een paar keer gespeeld. In de bekerwedstrijd tegen Excelsior en ook in de competitieduels tegen Heerenveen en AZ is gebleken dat de ploeg er goed mee uit de voeten kan. Bovendien is het ook in lijn met de ontwikkeling die de backs in aanvallend opzicht doormaken. Met name over het spel van Leiwakabessy ben ik zeer tevreden.”


In de nieuwe constellatie strijden vier spitsen, Bart van den Eede, Denneboom, Niedzielan en Guilliano Grot, om twee posities, als ze tenminste fit zijn.


Lok: “Dat houdt in dat er ook bij de spitsen weer concurrentie komt. Daar komt bij dat we op het middenveld genoeg keuze hebben. Zeker nu het er naar uitziet dat de hamstringblessure van Barreto meevalt. Hij trainde vandaag (gisteren, red.) volledig mee en gaat er zelf vanuit dat hij in Almelo kan spelen.”


Het duel tegen de Almelose middenmoter Heracles (de nieuweling in de eredivisie staat achtste op de ranglijst en heeft drie punten meer dan NEC, dat derde van onderen staat) is in één opzicht bijzonder.


Het wordt voor de Nijmeegse club de eerste officiële wedstrijd die het op kunstgras afwerkt. Lok: “We hebben er van de week al een keer op getraind. De meeste spelers waren niet erg enthousiast, maar de reacties waren minder negatief dan ik verwacht had.”


“Voor mij is kunstgras niet helemaal nieuw, in Zweden zijn ook een paar clubs die er op spelen”. aldus Jonas Olsson.


“De bal stuit iets anders op, maar echt problematisch is dat niet. Al blijf ik zeggen dat er niets gaat boven voetballen op echt gras.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan