NEC klaart bekerklusje op eenvoudige wijze

Bij Excelsior dachten ze stiekem aan een bekerstuntje tegen NEC Maar de Nijmeegse ploeg liet gisteravond zien dat op het hoogste niveau lekker tikken niet genoeg is. Met onvermoede slagvaardigheid rekenden de mannen van Cees Lok af met de Kralingse zaalvoetballers en bereikten moeiteloos de derde ronde van het bekertoernooi: 2-5.

Verzorgd voetbal is al sinds jaar en dag het handelsmerk van Excelsior. Sinds Feyenoord de oud-papierclub een jaar of tien geleden onder zijn vleugels nam, wordt het elftal vanuit De Kuip constant gevoed met technisch vaardige voetballers. In de eerste divisie werkt dat prima, in de bovenbouw zijn andere aspecten vaak doorslaggevend. Hoewel de thuisclub qua veldspel vrijwel gelijkwaardig was, kreeg de equipe van Mario Been forse tikken.

NEC speelde voor het eerst dit seizoen met een onversneden 4- 4- 2 opstelling. Guilliano Grot kreeg voorin gezelschap van Romano Denneboom en dat bleek een probaat middel tegen het niet al te snelle centrale duo van Excelsior, Sprockel en oudNEC’er Mark Otten. Na een verre ingooi van Leiwakabessy, doorgekopt door Grot , was Tininho Sprockel bij de eerste paal te snel af. Leiwakabessy, bijzonder goed op dreef, stond acht minuten later ook aan de basis van de tweede Nijmeegse goal. De linksback kapte zich knap vrij en legde de bal nauwkeurig terug op Barreto. Tegen de granaat van Paraguayaanse makelij had doelman Graafland geen enkel verweer: 0-2. Nog voor rust had NEC de buit binnen. Na geknoei in de Rotterdamse defensie verscheen Denneboom vrij voor Graafland, zijn schuiver was onhoudbaar: 0-3.

Na de hervatting was het heilige vuur bij de bezoekers verdwenen.
Het spel werd almaar slordiger en doelman Babos moest enkele malen serieus ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Vooral zijn dubbele redding op inzetten van Sequeira was fabuleus. Het optreden van de doelman inspireerde zijn ploeggenoten om de gaskraan nog maar eens open te draaien. Het leverde in de 65ste minuut de 0-4 op toen Graafland een hard schot van Grot slechts half kon keren, waarna het voor Tininho een koud kunstje was om binnen te koppen. En ruim een kwartier voor tijd gebruikte Grot zijn fysieke kracht opnieuw om Otten af te troeven. De Nijmeegse Rotterdammer trok lichtjes aan de noodrem, scheidsrechter Liesveld vond het vergrijp niettemin ernstig genoeg voor rood en een penalty. Barreto stelde het cadeautje echter niet op prijs en schoot de bal vanaf de stip meer dan een meter naast. Om te onderstrepen dat de concentratie helemaal weg was, gaf NEC in de slotfase nog twee doelpunten weg. Het kleine beetje hoop dat de goals van Van Peppel en Holman de thuisclub gaven, verdween helemaal toen Edgar Barreto er in blessuretijd 2-5 van maakte.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan