NEC is bezig met een schaduwelftal

NEC staat er momenteel uitstekend voor. De ploeg van Cees Lok heeft uit de laatste zeven duels negentien punten gepakt en is opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.


Op de korte termijn is het dus volop rozengeur en maneschijn in De Goffert, maar de club moet in deze periode ook wat verder vooruit kijken.


Op het eind van het seizoen loopt een aantal contracten af en een deel van die spelers zullen volgend seizoen niet meer in Nijmegen voetballen.


“Om in te kunnen spelen op onaangename verrassingen zijn we met ons scoutingsapparaat druk bezig om een schaduwelftal samen te stellen”, zegt technisch directeur Leen Looyen. “Want je kunt nog zo hard proberen spelers te behouden, als club ben je geen baas meer. Vroeger was het allemaal een stuk eenvoudiger. Dan deed je een speler met een aflopend contract een aanbieding. Als hij het accepteerde was je klaar. Wees hij het af, dan liet je er een vermenigvuldigingsfactor op los en kon je nog een aardig bedrag incasseren. Maar die tijden zijn voorbij.”


NEC heeft zich in eerste instantie gericht op het vastleggen van de linkerflank van de huidige succesformatie.


Looyen: “Tininho wil graag blijven en wij willen graag met hem verder. Het gaat echter om de voorwaarden. We hebben hem in onze ogen ook een heel goede aanbieding gedaan, maar we zijn er met zijn zaakwaarnemer nog niet uitgekomen. Wat niet wil zeggen dat de onderhandelingen zijn afgebroken.


“Met Jeffrey Leiwakabessy liggen de zaken wat anders. Ook hem willen we een sterk verbeterd contract aanbieden. Hij heeft echter laten weten dat hij nog niet weet of hij überhaupt bij ons wil blijven voetballen. Los van de centjes, daar hebben we nog helemaal niet over gepraat. Dat komt eventueel pas in de winterstop aan de orde.”


Looyen heeft geen flauw idee of er flink aan de spelers van NEC wordt getrokken nu het elftal zo goed draait.


“Als er contacten zijn, dan gaan die natuurlijk buiten ons om. Net zo goed als wij vrijkomende spelers aan het polsen zijn. Kijk, als spelers jouw niveau ontstijgen en naar een topclub kunnen, dan hou je ze toch niet tegen.


“En voor de rest: ik ben ervan overtuigd dat wij qua salarissen kunnen concurreren met de meeste andere clubs. Dan gaan ook andere factoren tellen. Zoals het feit dat er bij NEC voor de spelers een hele warme sfeer heerst.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan