NEC bezorgt AZ meteen puntverlies: 1-1

AZ heeft bij de hervatting van de competitie meteen twee punten laten liggen. NEC maakte in de Alkmaarderhout een sterke indruk en verdiende zo het punt.

AZ startte de wedstrijd zoals het een koploper betaamd als de meest initiatiefrijke ploeg. Maar de Alkmaarse formatie miste de soepelheid om het defensieve blok van NEC te verontrusten. Dat Nijmeegse gasten moed putten uit het verloop van de openingsfase kreeg extra inhoud toen Romano Denneboom ontsnapte na ruim 20 minuten. Zijn inzet kwam via de twee palen weer het veld in, waar Andrzej Niedzielan een koud kunstje had: 0-1.

AZ liet slechts sporadisch de vloeiende combinaties zien van de eerste seizoenshelft. Na een half uur draaide de Alkmaarse formatie met direct spel de NEC-defensie dol. Het was dat goalie Dennis Gentenaar attent uitkwam, anders had Kenneth Perez de gelijkmaker op het scorebord gebracht. Dat deed de Deen uiteindelijk op slag van rust toch, na een afgemeten voorzet van Jan Kromkamp.

In de tweede helft kreeg AZ met invalkrachten Ali Elkhattabi en Robin Nelisse voldoende kansen het puntverlies te voorkomen. NEC liet zich ook niet onbetuigd, waarbij met name Said Boutahar en Edgar Barreto van zich deed spreken. Beide ploegen slaagden er niet in de wedstrijd in z’n voordeel te slechten, wat een terechte puntendeling opleverde. Al was het overleven voor NEC, toen AZ tevergeefs een slotoffensief inzette.

Door het resultaat tegen NEC kwam er voor AZ een einde aan de reeks van tien wedstrijden op rij zonder puntverlies. Maar voor de goede orde, AZ begon de succesvolle eerste seizoenshelft met een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen.

Bron: VI.nl