‘Met veel moeite zal NEC nacompetitie ontlopen’

Afgelopen maandag riepen wij de lezers van De Gelderlander op te reageren op de vraag: ‘Lukt het NEC de nacompetitie te ontlopen?’ Een greep uit de reacties.


M. Schapendonk, Nijmegen:
“Met het huidige team kan de nacompetitie niet ontlopen worden omdat de spelers zelf niet beseffen dat zij momenteel zo laag staan. Om toch in ieder geval een poging te doen om weg te blijven van de laatste drie plaatsen is mijn advies in ieder geval Boutahar uit de opstelling te halen. Boutahar is technisch een leuke voetballer maar momenteel heeft NEC vooral werkers nodig als Van der Doelen en Pothuizen. Ook Wielaert is voor de ploeg geen toegevoegde waarde.


Voor de nabije toekomst zou het in het belang van NEC zijn om het functioneren van technisch directeur Looyen ter discussie te stellen want zijn aankoopbeleid is, op zijn zachtst gezegd, niet erg succesvol.”


M. Looman, Nijmegen:
“Tijdens de Open Dag van NEC riep voorzitter Van Delft dat er een spits zou komen. Die kwam er niet. Als je die woorden niet waar kunt maken, word je er uiteindelijk voor gestraft. NEC heeft een scorende spits nodig, meer niet. Als de ploeg in de nacompetitie komt, wordt dat niet overleefd. Aan de spelers het antwoord. Dus met 120% inzet de aankomende weken in. Dan lukt het misschien nog de nacompetitie te ontlopen.


Technisch directeur Leen Looyen moet mijns insziens weg bij NEC. Hij heeft niks aan waarde voor NEC toegevoegd. Vitesse heeft heel wat spelers aangekocht die goed waren geweest voor NEC. Ik vraag me af of NEC wel aan goede scouting doet?


Vrijdag 9 September: NEC- Veendam, Nee toch.”


A. Derks, Overasselt:
“Ik denk niet dat NEC gaat deelnemen aan de nacompetitie. De ploeg blijft vijftiende omdat het een makkelijker programma heeft dan de consurrentie. Mocht NEC wel in de nacompetitie terecht komen, dan is er kwaliteit genoeg om gewoon in de eredivisie te blijven.”


J. Thissen, Nijmegen:
“Met veel moeite zal NEC de nacompetitie ontlopen.
Er is maar één persoon die het verschil maakt met de andere clubs. De selectie is onevenwichtig en een onsamenhangend geheel. We hebben de beste doelman, dat geeft de doorslag, maar tevens hebben we de allerslechtste achterhoede van de eredivisie. Lok is nu verkeerd bezig. De ingeslagen weg van de duels tegen Heerenveen en AZ had hij door moeten trekken. Nu pakt hij de strijdwijze van Neeskens op. Daarmee jaag je veel mensen van de tribune en veel duels zullen met 1-0 of 2-1 verloren gaan. En dan Leen Looyen: hij zou ervoor zorgen dat NEC een stabiele middenmoter zou worden. Voor volgend jaar heeft hij al een amateur aangetrokken. Na 30 jaar voetbal weet hij nog niet dat NEC alleen een stabiele middenmoter wordt als hij spelers aantrekt die ook daadwerkelijk voetballen net onder de top van de eredivisie. En als volgend seizoen Gentenaar weg is bij NEC, dan zal De Gelderlander volgend jaar rond deze tijd de vraag stellen aan de lezers: rechtstreekse degradatie?


J. Glaap. Malden:
Eindstand competitie:
13. ADO 33 punten
14. Willem II 30
15. NEC 30
16. De Graafschap 23
17. RBC 20
18. Den Bosch 12.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan