Lok en Niedzielan blij met Van den Eede

Andrzej Niedzielan is erg blij met de komst van Bart van den Eede. “Ik heb pas twee keer met hem getraind. Hij is in ieder geval erg sterk in de lucht, dat hadden we nodig. Nu Frank Demouge is weggevallen hadden we echt een dergelijk type nodig. We missen zondag tegen ADO Den Haag helaas wel Romano Denneboom, een belangrijke pion in onze speelwijze.”

Niedzielan denkt door de komst van Bart van den Eede beter te kunnen functioneren: “We misten een target-man. Op de training oogt het goed, ik kan profiteren van zijn werk. Maar we moeten niet te vroeg juichen.”


De Poolse spits vindt dat Van den Eede niet te vroeg beoordeeld moet worden: “Hij traint nog maar net mee. Zondag tegen ADO Den Haag weten we meer, maar op grond van die wedstrijd moeten we niet meteen een oordeel vellen. Geef hem een paar wedstrijden om te wennen.”


Niedzielan denkt wel dat NEC met meer variatie kan gaan spelen, omdat Van den Eede een sterk aanspeelpunt is: “De lange ballen die we zo vaak zinloos hanteerden, hebben met Bart wel nut. Als hij van achteruit door de lucht wordt aangespeeld, kan ik voor de tweede bal gaan en krijg ik meer kansen om te scoren.


Door de komst van Bart van den Eede lijken de aanvallende problemen van Cees Lok voorlopig opgelost: “Wij hebben heel lang gewacht op Frank Demouge, want zo’n type heb je nodig in je selectie. In de aanvulling is Bart meer dan welkom. We kunnen nu ook de lange bal hanteren, maar daarin moeten we ook niet doorslaan. Bart kan ook in de voeten worden aangespeeld.”


Dat vergt wel meer van de spelers om Van den Eede heen: “De middenvelders moeten bij hem in de buurt zien te komen, dan kunnen we hem optimaal gebruiken. Ik ben zeer gecharmeerd van een dergelijk type spits.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina